Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Arabela přišla o své holuby, zloděj ukradl potomky vzácných ptáků.

Autor: senf - 
7. října 2014
07:01

Pohádková Arabela zřejmě přišla o své holuby, i tak by se dala nazvat krádež vzácných ptáků, kteří zmizeli chovateli ze Zábřehu u Ostravy. Předci těchto ptáků si zahráli i v pohádkách Pan Tau nebo Arabela.

Neznámý pachatel ukradl v noci z 2. na 3. října vzácné plemeno holubů, tzv. páviků bílých. Podle majitele šlo zřejmě o promyšlený krok a zloděj šel na jisto. Zřejmě se jednalo o objednávku nějaké třetí osoby.

Tento druh holubů je velmi vzácný a jen málo chovatelů v Česku je má. Proto se jedná o vysokou škodu, kterou majitel vyčíslil přes 40 000 korun. „Chov jsem navíc před nějakými pěti lety obohatil o páry přivezené z Kanady a USA, cena jednoho holuba se pohybuje mezi 100 až 200 eury,“ uvedl majitel na serveru idnes.cz.

Navíc šlo o unikátní holuby, jejich předci si totiž zahráli v televizní pohádce Pan Tau nebo Arabela. Chovatel se teď pokouší zloděje „uplatit“, pokud mu prý vrátí zcizené holuby, je ochotný mu dát polovinu chovu a to bez udání na policii. Podle všeho to spíš ale vypadá, že ptáci jsou už nenávratně pryč…

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání