Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

10 věcí, na které si jako singl budete muset zvyknout

  • Být singl je fajn, ale občas si musíte zvyknout na nové situace.
    18. listopadu 2014 | 06:00

    Ať už jste se ve stavu singl ocitla dobrovolně, anebo pod určitým nátlakem jménem "rozchod", určitě vás překvapí spousta nových situací, do kterých se dostanete. Jo, bydlet sama je hrozně fajn. Nikdo vám nekecá do toho, jak si svoji domácnost zařídíte, můžete bez jakýchkoliv okolků chodit doma nahá a nikdo se vás pohoršeně nebude ptát, proč to nádobí od včerejší večeře ještě stále není umyté. No jo, ale jak je známo, každá mince má dvě strany. I singl bydlení. A až se jednou octnete na záchodě s posledním útržkem toaleťáku v ruce, zasteskne se vám po spolubydlícím, ať už jím byl kdokoliv...

  • Všetečné otázky

    Singl bydlím už pár měsíců a stále se nemůžu zbavit všetečných otázek, které přicházejí ze všech stran. Lidé v mém okolí se nejspíše neustále bojí o mé psychické zdraví, a tak se mě věčně ptají na otázky typu "A a není ti doma smutno?", popřípadě "Už sis zvykla na to, že jsi doma sama?. Ano, samozřejmě, je mi občas doma smutno. Ale splín v určitou chvíli dožene každého, ať už bydlíte sama, se spolubydlící, nebo s láskou svého života. Singl osoba nemusí být hned chudák, na kterého zanevřel celý svět a který po nocích pláče do polštáře a dovolává se po spřízněné duše.
    žena křičí na telefon
    Autor: Shutterstock
  • Domácí mazlíček

    Brzy se vám možná začne zdát divné, že si po večerech povídáte sama se sebou. Toho se dá zbavit hned několika způsoby. Buď prosedíte celé hodiny u sociálních sítí a neustále budete otravovat přátele svojí komunikací, nebo si nabrnknete prvního spolubydlícího, který se vám namane, anebo si pořídíte nějakého domácího mazlíčka. S ním si můžete povídat a nebudete se u toho cítit jak blázen. Alespoň ne tak moc, jako když mluvíte na kávovar. Navíc pokud jste singl nedobrovolně a začínají s vámi cloumat mateřské hormony, takový malý kocourek, štěně, nebo želva vám je zajisté na chvíli ukojí.
    Kočka ažena
    Autor: Shutterstock
  • Co skutečně znamená trvanlivé?

    Ať se budete snažit sebevíc, nakoupit (a taky uvařit) pro jednoho člověka se bude zdát zezačátku nadlidský úkol. Pravděpodobně vám prvních pár týdnů nedojde, že ani trvanlivost toho nejvíce trvanlivého chleba nevydrží ve vaší, vcelku instatní a trvanlivé, singl domácnosti. Takže se brzy budete muset smířit s tím, že například co se týče pečiva, návštěvě obchodu jednou denně, maximálně jednou za dva dny, se nevyhnete.
    Dobrý chleba má krásně vonět a být dobře propečený.
    Autor: Shutterstock.com
  • Zvýší se spotřeba vína

    Možná jste byla zvyklá, že s partnerem, spolubydlícími, nebo rodiči, jste si občas dali skleničku vína na dobrou noc. Tohoto zvyku se nějak nechcete vzdát, takže tu flašku si stejně otevřete. Jenže ouha, v jednom člověku se ta lahev zdá stále nějak plná, i když si dáte dvě deci. Po chvíli zjistíte, že z jedné dvojky jsou dvě dvojky a po nějaké době vám možná nebude dělat problém stáhnout celou sedmičku.

    Takhle by se z vás ale brzy stal alkoholik. Až budete mít příště zase chuť dát si sedmičku, raději zkuste zavolat kamarádce, jestli na vás nemá čas, popřípadě se seznamte se sousedy v domě. Ve dvou se to vždy lépe pije!

    Připijte si s kamarádkou na zdraví červeným vínem, opravdu vám prospívá.
    Autor: profimedia.cz
  • Pomoc v nedohlednu

    Jestliže nejste zvyklá mít vždy náhradní ruličku toaletního papíru vedle záchodu, pak se možná dostanete do prekérní situace. V té chvíli se octl jistě už každý. Sedíte na záchodě a právě utrhnete poslední kousek toaleťáku a pokračování je v nedohlednu. Tentokrát můžete nadávat akorát tak sama sobě, že jste byla líná ho předtím  vyměnit. Ale nic to nemění na tom, že pokud by s vámi sdílel byt ještě někdo jiný, mohla byste v zoufalství zavolat SOS a on by vám ruličku přinesl. Takhle je vám volání o pomoc k ničemu. Na druhou stranu, bydlíte přeci sama, takže nějaké promenádování do půli těla nikomu nemůže vadit, ne? 
    Toaletní papír se podle mužů vyměňuje sám.
    Autor: profimedia.cz
  • Danajské dary od příbuzných

    Ve vztahu jste byli zvyklí dělit si vše rovným dílem. A tak i při rozchodu, když došlo na lámání chleba, jste si každý odnesl svoji polovinu krajíce. Ale vaše babičky a tetičky mají pocit, že vám zůstal holý zadek, a tak se snaží vám domácnost znovu zařídit. Tu dostanete cibuláky, tamhle zase broušenou mísu. K tomu se přidá stará almara a vy byste si z fleku mohla otevřít starožitnictví. Budete si tedy muset vymyslet nějakou diplomatickou odpověď, proč dar nemůžete přijmout, případně si doma vyčlenit jednu skříň na nové kousky v domácnosti. Občas stačí pronést, že jste tak nešikovná, že by se vám zajisté povedlo ten vzácný rodinný klenot rozbít.
    dar
    Autor: Shutterstock.com
  • Nikdo to za vás neudělá

    Ten pocit, když přijdete ztrhaná a hladová domů, s jedinou myšlenkou, a to najíst se a svalit se na gauč. To by sice šlo, ale musíte si odmyslet to jídlo. Bydlíte sama, nikdo vám nepřipraví teplou večeři, byť by to měly být párky ohřáté v mikrovlnce. A co hůř, mimo to, že si večeři musíte uvařit sama, ještě také budete muset nakrmit toho kocoura, kterého jste si pořídila, aby vám nebylo doma smutno. Ještě, že cestou domů  z práce otevřeli nové čínské bistro, kde se o vaši teplou večeři postarají, že? 
    Bojujete s pocity hladu? Sestavili jsme por vás pět jídel, kterými ho zaženete
    Autor: Profimedia.cz
  • Zdvojnásobí se vám náklady

    Ačkoliv se považujete za soběstačnou ženu (byť oprávněně), v určité chvíli se vám po spolubydlícím, ať už jím byl kdokoliv, zasteskne. Najednou totiž musíte platit celý nájem, nikoliv pouze půlku, stejně jako ostatní náklady na bydlení, od internetu, přes opravy bojleru, až po onen nešťastný toaletní papír. A i když byl váš bývalý přítel prevít a na nic vám nepřidával, určitě sem tam nějakou tu malou korunu do společného rozpočtu přihodil. Což tentokrát skutečně nehrozí. Takže v nejbližší době nejspíš můžete zapomenout na nějaké velkorysé spoření.
    Než si řeknete o vyšší plat, připravte si argumenty!
    Autor: profimedia.cz
  • Absence muže

    Opět jsme u toho.... I když jste nabyla pocitu, že muže ke svému životu nepotřebujete a s grácií jste mu sbalila kufry, v některých chvílích vám dojde, že by se jeho přítomnost hodila. Alespoň na chvíli. Z bytu jste krom něj vyhodila dost možná také jeho nářadí. Takže ve chvíli, kdy dostanete nový obraz který potřebujete pověsit, zasteskne se vám po jeho kladivu. Ono totiž zatlouct hřebík do zdi paličkou na maso, která je z obou stran vroubkovaná, prostě nejde. Pak už jen nezbývá nic jiného, než zavolat dobrému kamarádovi, který potřebné nářadí má a rád vám pomůže. Případně stát  se sto procentně nezávislou ženou a udělat si návštěvu některého z obchodů pro kutily.
    Některý řemeslníci kromě kladiv a kleští používají na zákazníky i vychytralé finty...
    Autor: profimedia.cz
  • Hledání nového spolubydlíciho

    A v neposlední řadě se budete muset také potýkat se situací, kdy vaši kamarádi a blízcí nabudou dojmu, že to sama nezvládáte a že potřebujete chlapa. Začnou vás tedy seznamovat s potencionálními otci vašich dětí a je vlastně jedno, o koho jde. Hlavně, abyste už dál nebyla sama, protože od určitého věku je to u ženské podezřelé. Zvláště, když má doma kočku, o které dokáže hovořit hodiny jak je roztomilá a co za nové kousky zase umí. A pokud tato podivná individua, která vám kamarádi představí, budete odmítat, pravděpodobně se pro ně stanete ještě divnější osobou. Nenechte se ale zviklat. Je to váš život! 
    Ne každé rande se vydaří podle našich představ.
    Autor: Shutterstock.com

Diskuse ke článku
.