Někdy stačí přidat jenom detail, změnit barvu stěn nebo doladit doplňky a z bytu je rázem umělecké dílo. Pokud chcete poradit, jak na to, stačí poslat fotky vašeho interiéru na hobby@blesk.cz a profesionální bytoví architekti vám prozradí, jak na to. Nebo kupujte nový, nezařízený byt? Jednomu z vás každý měsíc designéři zdarma připraví na základě fotek digitální vizualizaci toho, jak by mohl podle nich vypadat.

Co říká na vaše interiéry naše bytová policistka?

Jedinou slabinou tohoto interiéru je křiklavá zelená, kterou by mohl nahradit tlumenější odstín.
Autor: umimeudelatdomov.cz
Tohle řešení působí velmi sjednoceným dojmem. Jedinou slabinou je křiklavá zelená výmalba, která je až příliš agresivní. Kdyby byla barva tlumenější (třeba podobná olivové), prostor by určitě působil lépe.
Dojem z pěkných dveří kazí krb, který je příliš blízko u nich.
Autor: umimeudelatdomov.cz
Takto ne! Krásné dveře s výraznou a teplou barvou dýhy jsou v pohodě, jenže je dokonale „zazdil“ až příliš výrazný krb, který tu zavazí. Ani dlažba není to „pravé ořechové“ - daleko vhodnější by bylo namísto narůžovělého zvolit nějaký zemitější odstín.

Bytové trendy 2011: Z podlahy se kouří a létají hobliny...

Bytové trendy 2011: Z podlahy se kouří a létají hobliny...

Taky se vám už omrzely ty moderní laminátové plovoucí podlahy? A vzpomínáte na ten příjemný pocit u dědy na chalupě, kde se dalo po podlaze chodit…celý článek

Malý ineriér je až příliš plný nábytku, který navíc neladí s okolím.
Autor: umimeudelatdomov.cz
Zaujaly mě dveře s velmi pěkným dekorem a orientálním dýhováním. Pokoji sluší i odstín malby, který působí výrazně a přitom vzdušně. Horší je to už s přeplněným interiérem. Pokud by se podařilo nábytek sjednotit, budete mít z bytu mnohem lepší dojem.
Autor: 
Tento jídelní kout působí velice příjemným, moderním a vyváženým dojmem. Dobře je zvolený i barevný odstín stěny. Mnohem rozpačitěji se už ale dívám na navazující kuchyňskou linku. Ta je ve srovnání s jídelnou těžkopádná a je v úplně jiné stylu!
Velmi dobře barevně sladěný interiér, zajímavé je i použití horizontálních proužků u dveří
Autor: umimeudelatdomov.cz
Líbí se mi, že podlaha, dveře i nábytek jsou opravdu dobře barevně sladěné v jednom odstínu. U dveří také oceňuji použití horizontálního proužku. Vzhledem k dřevěným konstrukcím bych jenom při volbě další barvy v interiéru spíše volila více pastelové a tlumené odstíny žluté až smetanové v kombinaci s jednou doplňkovou barvou, například červenou.

Fotogalerie
5 fotografií
KDO DNES VAŠE BYTY POSUZUJE?
Bytová designérka ing. arch. Zuzana Matelová
Autor: umimeudelatdomov.cz
Dnes se role bytové policistky ujala ing. arch. Zuzana Matelová. Poskytuje odborné poradenství v oblasti bytového designu již řadu let. Účastní se také mimo jiné projektu Umime udělat domov (www.umimeudelatdomov.cz), osobně radí i v bytových poradnách a na veletrzích, věnovaných designu.