Někdy stačí přidat jenom detail, změnit barvu stěn nebo doladit doplňky a z bytu je rázem umělecké dílo. Pokud chcete poradit, jak na to, stačí poslat fotky vašeho interiéru na hobby@blesk.cz.

Profesionální bytoví architekti vám zadarmo poradí, co můžete ve svém bytě vylepšit, posoudí, co se vám povedlo nebo naopak nepodařilo a vysvětlí, jak to napravit.

Byt č. 1 čtenářky Petry Růžičkové

Vysoké stropy s viditelnými průvlaky by doporučila snížit.
Autor: Petra Růžičková
Je vidět, že se majitelka snažila o moderní a vzdušné zařízení interiéru. Kladně hodnotím zdařilé barevné sladění, které působí příjemně. Vysoké stropy s viditelnými průvlaky bych ovšem doporučila snížit, čímž by se sice prostor opticky zmenšil, ale zútulnil a dostal přiměřenější rozměr.

. Dobře nevypadá roh mezi dveřmi a sedací soupravou, kde zřejmě není zařizování ještě u konce.
Autor: Petra Růžičková

V interiéru je několik prvků, které narušují celkovou harmonii. K nábytku by se určitě více hodily masivnější nekovové nohy sedací soupravy. Dobře nevypadá roh mezi dveřmi a sedací soupravou, kde asi není zařizování ještě u konce. Dveře jsou tady tím, co stylově vůbec nekoresponduje s moderním nábytkem.

Markantní rozdíl je vidět mezi designem televizní sestavy a kuchyňského koutu.
Autor: Petra Růžičková

Markantní rozdíl je vidět mezi designem televizní sestavy a kuchyňského koutu. K danému prostoru ani zvolenému nábytku se příliš nehodí papírová svítidla, závěsné svítidlo mezi sedací soupravou a televizí raději vyměňte. Musím ovšem pochválit majitelku za to, že se soustředila na každý detail, a je to znát.

Závěsné svítidlo mezi sedací soupravou a televizí bude lepší vyměnit.
Autor: Petra Růžičková
V tomto ohledu ale zapomněla na olištování podlah, což podle mého názoru chybí k tomu, aby byl interiér dotažený do konce. Abyste prostor zútulnili, doporučuji římské rolety na okna, popř. dlouhé propustné závěsy, které by překrývaly i radiátory.

Doplňky jako polštářky na sedací soupravě můžete ladit do jiného než červeného odstínu. Další bílý doplněk k bílým dveřím by zlepšil barevné sjednocení.

Banner
Autor: Blesk.cz

Byt č. 2 čtenářky Jany Šimčíkové

Kamenný obklad za televizí by mohl krásně vyniknout, ale potlačuje ho výrazný závěs.
Autor: Jana Šimčíková
Upoutaly mě zajímavé prvky jako je obklad na stěně či předsazené krytí osvětlovací rampy. Celkově se interiér barevně povedl. O dominantnost se tady ovšem přetahuje hned několik výrazných prvků, což není ideální. Kamenný obklad za televizí by mohl krásně vyniknout, ale potlačuje ho výrazný závěs.

Výmalba vedle obkladu je zbytečně sytá, stačil by světlejší odstín nebo odstín cappuccinový až šedý. Tím byste znatelně prostor pročistili.

Nábytek dobře kontrastuje s obkladem, jen je příliš členitý.
Autor: Jana Šimčíková

Z fotografií není patrná část za sedací soupravou, ale trochu to působí, jako by pravá a levá část tvořily odlišné interiéry: Sedací souprava se stolkem a závěsem versus televize s nábytkem.

Nábytek dobře kontrastuje s obkladem, jen je příliš členitý a tím se stylově pere s částí pro sezení. Dobrý nápad je sjednocení soklu nábytku s rampou u stropu. Jejich tmavý odstín na sebe ale poutá pozornost až moc a narušuje tak celkovou harmonii interiéru.

Kdo dnes hodnotí byty čtenářek Blesk.cz?

796198:gallery:true:trueDnes se role bytové policistky ujala ing. arch. Zuzana Matelová. Poskytuje odborné poradenství v oblasti bytového designu již řadu let. Účastní se mimo jiné také projektu www.umimeudelatdomov.cz, osobně radí také v bytových poradnách a na veletrzích.

Fotogalerie
6 fotografií