Čtenářka Martina poslala fotky jejich domu, jehož spodní část vybouráním sjednotili v jeden prostor. „Vzhledem k teprve se rozjíždějící rekonstrukci druhého patra máme ale ve společném prostoru bohužel i spací zónu,“ vysvětluje.

Než bude hotové v domě patro, slouží obývák i jako dočasná ložnice.
Autor: Martina Nováková
„Půdorys naší obytné plochy je čtverec s rozvržením kuchyň, jídelna, obývák a prozatímní ložnice, která bude časem jen velký obývací pokoj. Kvůli otevřenému prostoru jsem se snažila držet určitých barev ve všech místnostech, konkrétně je to šedá, černá, bílá a červená.

Zdálo se mi, že červené už je dost, takže ji začneme utlumovat, ale na druhou stranu nás nabíjí, mohlo by to tu pak bez ní být příliš smutné. Chtěla bych vědět, co nám ještě pokulhává, nebo na co se zaměřit,“ ptá se naší bytové policie.

Banner
Autor: Blesk.cz

Bytový policista: Energii vám dodá spíše zelená barva…

S názorem čtenářky Martiny souhlasí i designér Petr Shromáždil, podílející se mj. na nekomerčním projetu www.umimeudelatdomov.cz. Je také v týmu bytových policistů Blesk.cz. A co radí?

Pro novou malbu stěn bude vhodné použít barevných odstínů, shodných s tapetou.
Autor: Martina Nováková
Pro novou malbu stěn bude vhodné použít barevných odstínů, shodných s tapetou.

„Jako první krok bych přehodnotil malbu červené stěny a červené kontury na špaletě u kuchyně. Vzhledem k červeným solitérním nábytkovým kusům zkuste mezi posuvné dveře vymalovat stěnu ve více barvách,“ doporučuje.

„Jako nosnou můžete vrátit zpět červenou a použít doplňkové barvy s odstíny z tapety. Hodil by se motiv květu, stejně jako je na tapetě. Pro posílení energie použijte více zeleně,“ radí.

Stačí už jen pár „kosmetických“ úprav

Pod sedací soupravou by se podle bytového policisty dobře vyjímal velký červený koberec.
Autor: Martina Nováková
Pod sedací soupravou by se podle bytového policisty vyjímal a dobře pocitově působil velký koberec v červené barvě a také polštáře na sedací soupravě doplněné o červenou.

„Zaměřte se také na doplňky a dekorační předměty jako jsou lampa, fotorámečky, vázy, podnosy a tak dále. Pro ně vybírejte z materiálů čirého skla nebo nerezu. Celkově jsou to už jen kosmetické úpravy, které by mohly navodit tu správnou atmosféru domova,“ doporučuje na závěr Petr Shromáždil.

Kdo dnes hodnotí vaše byty?

Petr Shromáždil se bytovým designem zabývá od roku 1994.
Autor: Archiv
V týmu bytové policie Blesk.cz je také Petr Shromáždil. Interiérovým designem zabývá od roku 1994. Ke svým klientům přistupuje s heslem: „Tvoříme s vámi, respektujeme vaše potřeby a přinášíme řešení.“ Patří do designérského týmu projektu www.umimeudelatdomov.cz807952:gallery:true:true

Chcete vědět, jestli je i váš byt v očích bytové policie Blesk.cz na jedničku? Potřebujete zdarma poradit, jak napravit případné chyby? Pošlete fotky svého interiéru spolu s krátkým popisem na adresu hobby@blesk.cz!

Fotogalerie
7 fotografií