„Posílám fotky našeho nově zrekonstruovaného bytu. Ještě je stále co dolaďovat a proto by mě zajímal váš názor, co je dobré a co rozhodně ne,“ obrací se na bytového policistu slovenská čtenářka Blesk.cz  Jana Koščalová. „Už nám došly nápady a nechceme byt zbytečně ,zaházet´ nábytkem nebo ledasčím jiným, co se nebude hodit k tomu, co už máme,“ píše.

Interiér Jany Koščalové: Pomůže víc bílé barvy a sklo

„Z fotografií jen stěží odhadnu, zda barevné pojetí bylo vaším záměrem, nebo jste jen neměli více odvahy,“ vzkazuje Petr Shromáždil, který se mimo jiné podílí na projektu Umíme udělat domov.cz.

Banner
Autor: Blesk.cz

Stěny jsou zbytečně barevně tlumené, bílá by v tomto případě byla živější.
Autor: Jana Koščalová
„Barvy k sobě ladí, ale celkově interiéru chybí život. Bytu by určitě prospělo více ho proslunit a dát mu více energie. Stěny jsou zbytečně barevně tlumené, bílá by v tomto případě byla živější. Nad sedací soupravu by se spíše hodil obraz ve větším formátu a v živějších barvách,“ radí.

Místnosti by podle něj pomohlo i jiné řešení, a to použít na tuto stěnu místo obrazu tapetu. U nábytkové stěny působí horní skříňka už navíc. Pod

Vytvořte větší kontrasty při zachování barevných odstínů a rozjasněte byt.
Autor: Jana Koščalová
sedačkou by ladil barevně výrazný koberec, ten by nahradil barevné polštáře.

„Souhrnně bych tedy poradil takto: Uberte na stěnách světle hnědé a přidejte více bílé. Vytvořte větší kontrasty při zachování barevných odstínů a rozjasněte byt. Na eleganci přidáte interiéru doplňky ve skle. Uvidíte, že tyto změny se vám ve výsledku zalíbí,“ věří bytový designer.

Interiér Lucie Vokurkové: Není co měnit, je to na jedničku!
Tmavá podlaha dává dveřím, které tipuji na českou dílnu VV Sklo, vyniknout a detaily v podobě kovu prostor zjasňují a pročišťují.
Autor: Lucie Vokurková

Tmavá podlaha dává dveřím VV sklo vyniknout a detaily v podobě kovu prostor zjasňují a pročišťují.

Čtenářka Lucie Vokurková sice poslala jenom jednu fotografii svého interiéru, ale i ta našeho bytového policistu nadchla: „Tento moderní interiér ode mne dostává jedničku s hvězdičkou! Příjemné odstíny pastelových barev ladí s jednoduchostí a čistotou matovaných celoskleněných dveří a se skleněnou příčkou, která propojuje hlavní obytný prostor s předsíní,“ konstatuje Petr Shromáždil.

Sklo je tady vítaným prvkem a opticky vytváří z prostoru jednotný celek. Interiér je díky tomu větší a velice vzdušný. Tmavá podlaha dává dveřím, které tipuji na českou dílnu VV Sklo, vyniknout a detaily v podobě kovu prostor zjasňují a pročišťují,“ chválí na závěr.

Kdo dnes hodnotí byty čternářek?
Petr Shromáždil se bytovým designem zabývá od roku 1994.
Autor: Archiv
V týmu bytové policie Blesk.cz je také Petr Shromáždil
. Interiérovým designem zabývá od roku 1994. Ke svým klientům přistupuje s heslem: „Tvoříme s vámi, respektujeme vaše potřeby a přinášíme řešení.“ Patří do designérského týmu projektu www.umimeudelatdomov.cz

Chcete vědět, jestli je i váš byt v očích bytové policie Blesk.cz na jedničku? Potřebujete zdarma poradit, jak napravit případné chyby? Pošlete fotky svého interiéru spolu s krátkým popisem na adresu hobby@blesk.cz!