Designérka Dita Zikmundová, která se dnes ujala role bytové policistky, je s tím, jak si interiér Helena zařídila, celkem spokojená. Líbí se jí hlavně kuchyňská linka, Přesto ale čtenářce doporučuje řadu změn, které by mohly její byt vylepšit.

Kuchyně je v pohodě, jen koberec by měl jít pryč

Kuchyňskou linku spolu s barovým stolem považuje Dita Zikmundová za velmi vydařenou.
Autor: Helena Baláková
Ke kuchyňské lince nemá designérka výhrady:  „Tmavý dekor je prosvětlený světlými dvířky a kuchyň je přirozeně oddělena barovým pultem. Co se týká jídelního stolu, určitě bych ale odstranila koberec, a to především z praktických důvodů,“ doporučuje designérka, která se mimo jiné účastní projektu Umíme udělat domov.

Banner
Autor: Blesk.cz

Obývák potřebuje přeskládat, na televizi není vidět!

Pracovní stůl by v tom případě podle ní pasoval do rohu, kde je nyní sedací souprava.
Autor: Helena Baláková
A co říká Dita Zikmundová na obývák naší čtenářky? „Televize je dosti nešťastně umístěna, protože je na ní nejlépe vidět jenom z kuchyně,“ varuje a dodává:

„Prostor, který máte určený pro relaxaci, knihovnu a pracovnu, využijte raději pro sedací soupravu a televizní stěnu,“ radí. Pracovní stůl by v tom případě podle ní pasoval do rohu, kde je nyní sedací souprava. „Můžete jej doplnit knihovnou, která by mohla být jeho součástí,“ dodává.


Přemýšlíte o tom, jak vylepšit nebo čím zařídit svůj byt? Pošlete jeho fotky na adresu hobby.blesk.cz! Naše bytová policie, složená ze zkušených designérů, vám ZDARMA interiér posoudí a poradí, jak ho mít dokonalý!


Čalounění? To není dobrý nápad!

Čalounit čelo postele se Ditě Zikmundové nezdá jako dobrý nápad, a to opět z praktického hlediska. „Doporučuji spíše zeď oživit tapetou s fialovým dekorem a čelo postele zvolit v bílé barvě. Vedle postele můžete použít bílé noční stolky, které budou součástí čela.“

Koupelnu bude třeba doladit

Zkuste popřemýšlet také o prodloužení obkladu zdi do výšky sprchového koutu.
Autor: Helena Baláková
Obklady v koupelně podle naší bytové policistky moc sladěné nejsou a ani výška obložení nepůsobí dobře. „Vaně by svědčil béžový obklad doplněný postelou, umístěnou pod okraj vany,“ myslí si.

„Zkuste popřemýšlet také o prodloužení obkladu zdi do výšky sprchového koutu. Nad umyvadla pravděpodobně ještě přijde zrcadlo, v tomto případě bude dobré umístit nad každé umyvadlo samostatné zrcadlo,“ říká designérka.

Kdo dnes radí naší čtenářce?
872434:gallery:true:trueDita Zikmundová se věnuje široké škále designérských aktivit od typologie barev přes doporučení dispozičního
řešení místností až po detailní návrhy jednotlivých částí interiérů. Na realizaci svých návrhů se ve velké míře podílí přímo v praxi. Je jednou z bytových designérek projektu Umíme udělat domov.