Kateřina Havlíková chtěla původně nechat navrhnout celý byt jako dárek ke kulatým narozeninám svého přítele. Ale to by potom se nedostalo na ostatní čtenáře Blesk.cz. Proto se designér Petr Shromáždil zaměřil na nejdůležitější část, tedy obývací pokoj.

Tak sem se kuchyňský kout nevejde!

V bytě čtenářky Kateřiny Havlíkové není ani topení. Jak si poradí náš designér?
Autor: Umíme udělat domov.cz
„Vzhledem k velikosti místnosti by nebylo dobré spokojovat obývací pokoj, tedy relaxační zónu, s kuchyňským koutem. V praxi by se do této místnosti ani kuchyňský kout nevešel,“ oponuje designér přání čtenářky.

Prioritou číslo jedna bylo zachovat v malém pokoji světlo a od toho se odvíjel celý návrh. „Stěny jsou ve světlém odstínu a oživení prostoru spočívá v  barvě sedací soupravy a křesla, která se bude hodit ke světlému dřevu na podlaze a dveřím. Různé odstíny přírodních barev prostor zútulní,“ popisuje svůj návrh Petr Shromáždil, podílející se i na  projektu Umíme udělat domov.

Rada pro celý byt: Chce to minimalistické pojetí

Celkově se pro tak malou místnost, a vlastně i celý byt, hodí minimalistické pojetí
Autor: Umíme udělat domov.cz
Pro úložný prostor bude ideální stěna nad pohovkou v kombinaci bílého odstínu a dřeva. Samotná bílá barva by totiž působila příliš sterilně. Stejný dekor dřeva se opakuje na televizním stolku, komodě a konferenčním stolku na kolečkách, jeho mobilita je velmi praktická.

„Celkově se pro tak malou místnost, a vlastně i celý byt, hodí minimalistické pojetí, od kterého se vybavení obývacího pokoje odrazilo,“ radí na závěr Petr Shromáždil.

Chcete modernizovat i svůj domov a nevíte si rady? Pošlete fotky místnosti, kterou byste rádi přestavěli (čím více, tím lépe) spolu s jejím půdorysem a s vaší představou, co byste v ní rádi změnili na adresu hobby@blesk.cz. Tým bytových architektů a designérů Blesk.cz ZDARMA připraví vizualizaci vašeho nového bydlení spolu s radami, jak na to!

Kdo dnes proměňoval byt Martiny Florové?

Petr Shromáždil se bytovým designem zabývá od roku 1994.
Autor: Archiv
Petr Shromáždil se interiérovým designem zabývá od roku 1994. Ke svým klientům přistupuje s heslem: „Tvoříme s vámi, respektujeme vaše potřeby a přinášíme řešení.“ 807952:gallery:true:truePatří do designérského týmu projektu Umíme udělat domov (www.umimeudelatdomov.cz).

Fotogalerie
6 fotografií