A to již mají v „kapse“ jako všichni ostatní poctiví soutěžící poukázku v hodnotě 500,-Kč na zhotovení další CEWE FOTOKNIHY. Mazání cookies, nasazování hlasovacích robotů, hlasování z několika počítačů v jedné domácnosti a hysterické záchvaty při telefonování na kontaktní centrum soutěže při zjištění, že „pracně“ získané body při pravidelném mazání nepoctivých hlasů zmizely.

„Odhalujeme díry v internetovém hlasování pro podobné soutěže v celé Evropě. Někteří Češi jsou v podvádění opravdu mistři světa“ řekl našemu deníku Petr Tureček z pořádající společnosti CeWe Color – FOTOLAB a pokračoval „potěšitelné je, že poctiví soutěžící i hlasující mají obrovskou převahu a sami nás na nepoctivce upozorňují."

Smyslem celé soutěže o nejkrásnější fotoknihu roku je vybrat poctivě nejkrásnější Česko-Slovenskou  CEWE FOTOKNIHU roku 2011, odměnit každého za čas, který přípravě vlastní CEWE FOTOKNIHY věnoval a inspirovat ostatní, kteří o vlastní fotoknize ze svých fotografií, naskenovaných obrázků a vlastních textů teprve uvažují.