Soutěž Česko-Slovenská CEWE FOTOKNIHA roku 2011 odstartovala 1. června 2011 a potrvá až do 30. listopadu 2011. Může se jí zúčastnit každý, kdo si zhotoví ze svých fotografií, naskenovaných obrázků nebo vlastních textů jakoukoli CEWE FOTOKNIHU soutěžního typu a registruje jí do soutěže.

Kdo byl v srpnu nejlepší

Hlasování čtenářů: Jana Štěpánová - Mišulkův první rok

Hlasování poroty: Petra Šlesingerová: Nový Zéland 2008 aneb cesta na druhý konec světa

 

Hlasování čtenářů: Nina Nemečková: NEW ZEALAND - Krajina Bieleho oblaku

Hlasování poroty: Antónia Novotná: Sýria-Jordánsko-Libanon-Palestína-Izrael

 

Čím vítězové zaujali?

Vysoké hory, průzračná jezera a modré nebe, to je krajina Nového Zélandu, jak ji známe třeba z Pána prstenů. Fotogenická krajina určitě stojí za zvěčnění ve fotoknize a není divu, že v srpnu bodovala hned dvakrát.

Jednou snímky z Nového Zélandu ocenila česká porota, jednou slovenští čtenáři. Fotokniha Petry Šlesingerové se podobá výpravné publikaci a zachycuje velkoformátové fotky nádherné přírody. Nina Nemečková zase své záznamy z ostrova pojala formou cestovního deníku a fotky doplnila obsáhlejším popisem a vyprávěním.

Povedené fotky z cest mají zkrátka úspěch. Odměny se dočkala i Antónia Novotná, jejíž album z cest po zemích starověké Palestiny ocenila slovenská porota. Fotokniha Sýria - Jordánsko - Libanon - Palestína - Izrael je krásnou památkou na zážitky z cest.

Vedle cestovních deníků slavila úspěch i Jana Štěpánová, která ve fotoknize zaznamenala první rok svého syna Michala. Od seznámení rodičů až po oslavu prvních narozenin malého Mišulky - fotokniha je pěknou památkou pro celou rodinu.

Jak se přihlásit

Své autorské CEWE FOTOKNIHY můžete přihlásit prostřednictvím internetové stránky www.cewe-fotokniha.cz nebo například www.fotolab.cz, kde najdete i pravidla soutěže a kde bude probíhat hlasování.

Co můžete získat?

Kromě automatické odměny v podobě poukázky na novou CEWE FOTOKNIHU v hodnotě 500 Kč (20 EUR) se zařadíte do hry o digitální fotoaparáty a další hodnotné ceny, včetně zájezdu za 100 000 Kč.

Soutěž probíhá na stránkách www.cewe-fotokniha.cz a www.cewe-fotokniha.sk.