Dárek k výročí

Romantičtější dárek k výročí vztahu nebo svatby si lze představit jen stěží. Vyberte fotografie, které zachycují různé fáze vašeho vztahu a chronologicky je seřaďte do fotoknihy.

Ukázka: Fotokniha Ty a já zachycuje první rok vztahu paní Moniky a jejího přítele. Nechte se inspirovat!

Památka na svatbu

Známý vtip říká, že se člověk žení jen jednou, dvakrát, třikrát v životě. I tak ale svatební den zůstává velmi výjimečnou událostí a vzpomínky na něj jen tak nevyblednou. Uchovat je pomůže právě vkusně poskládaná fotokniha. Větší může zůstat u novomanželů, menší varianta potěší příbuzné a blízké svatební hosty.

Ukázka: Fotokniha Novomanželé Wastlovi, kterou do soutěže přihlásila nevěsta Iveta, může posloužit jako pěkný vzor.

Upomínka pro dítě

Děti jsou přirozené a fotogenické, proto jsou jedním z častých objektů fotoaparátů. Navíc rostou jaok z vody a jejich dětství je třeba zachytit. Knížka dětských fotek je nejen pěknou památkou, ale i milým dárkem třeba pro babičku. Děti navíc prohlížení svých vlastních fotek milují! Není divu, že dětské časosběrné fotoknihy patří k těm nejoblíbenějším.

Ukázka: Fotokniha Kronika našich lištiček byla vyrobena jako dárek pro prarodiče a je jasné, že jim musela udělat velikou radost. Načerpejte z ní inspiraci i vy.

Cestovní deník

Patří mezi vaše vášně cestování a fotografování? Pak je pro vás fotokniha téměř jasnou volbou. Až se vrátíte z cest s nabitou paměťovou kartou, vyberte ty nejkrásnější snímky a nechte si vytvořit malé umělecké dílo. Pamatujte, nejhezčí fotoknihy jsou ty, které vhodně vybalancují počet fotek památeka přírody se záběry samotných cestovatelů.

Ukázka: Madeira, kterou navštívil Jiří Fialka, se stala námětem jeho fotoknihy. Působivé fotografie z vrcholků hor střídají detaily na faunu a flóru ostrůvku v Atlantiku.

Vzpomínka na dovolenou

Fotky z rodinné dovolené mají zázračnou schopnost: umí přivolat letní vzpomínky i v nejtužší zimě. Můžete si vybrat, jestli si je chcete prohlížet na obrazovce počítače, na displeji foťáku, nebo přehledně srovnané a okomentované ve fotoknize.

Ukázka: Záběry z řeckého ostrova Kréta, kde si užívala dovolenou paní Pastrňáková, si můžete prohlédnout ve stejnojmenné soutěžní fotoknize.

Přehlídka vaší tvorby

Ať už mezi vaše koníčky patří pletení, pečení dortů, pěstování kaktusů nebo výroba houslí ze zápalek, pochlubte se svými výrobky v přehledném portfoliu. Pokud máte natolik šikonvé ručičky, že si svou tvorbou i přivyděláváte, může navíc fotokniha posloužit jako prodejní katalog.

Ukázka: Petr Vévoda si realizoval svůj sen a prostřednictvím fotoknihy vydal svou knihu Sbírka básní, Maxa Píšová zase přehledně představila svůj Experiment portrétů podle Andyho Warhola.

Dárek pro každého

Přemýšlíte, čím obdarovat partnera, rodiče nebo třeba přátele? Chtělo by to dárek, krerý nebude příliš nákladný, bude mít nápad a bude dostatečně osobní. No a samozřejmě musí potěšit! Dejte si trochu práce a vyrobte fotoknihu. Může jít o sbírku společných fotek, záběry něčeho, co má obdarovaný rád, fotoreportáž z jím pořádané akce nebo cokoliv vás napadne.

Ukázka: Šedesát let života paní Marie představila v přihlášené fotoknize Pavla Kudelová. Na poslední stránce nechybí blahopřání k narozeninám. Pochybujete snad, že měla obdarovaná obrovskou radost?

Sportovní událost

Závody automobilů nebo fotbalový zápas vašeho syna, jakákoliv sportovní událost, která má pro vás význam, si zaslouží zachytit na fotkách a důstojně prezentovat. Lepší nápad, než fotokniha, byste hledali jen těžko.

Ukázka: Veronika Švejdová zachytila ve fotoknize zážitky z Rallye Škodou 110 LR, Josef Križan zase golfový zápas v Bechyni. Jakou událost si chcete připomínat vy?

Fotogalerie
15 fotografií

Komerční prezentace