Na Facebooku Snídaně se okamžitě strhla bouřlivá diskuze, ve které diváci protestovali proti Santovi v televizi. „Jsme v ČR a ne v USA či Japonsku, kde mají Santa Clause, takže nechápu, proč to sem cpete!... Je to trapné. Děti se ve škole učí, že maj Ježíška, a ne tohohle shnilého dědka….. NAŠIM ČESKÝM DĚTEM NOSÍ DÁRKY JEŽÍŠEK, NE NĚJAKEJ TLUSTEJ DĚDA V ČERVENÉM OBLEČENÍ ....To chce Ježíškovu mafii aby tohohle vykopali za hranice……, Jsem šťastná, že máme Ježíška a ne santusáka. Máme hezčí tradici než amíci. Betlém, jesličky, andělíčci, 24. prosinec večer, bramborovej salát... Rozhodně ne tlustej páprda narvanej v rudým kabátě, kterej se cpe sušenkama a dělá reklamu na coca colu. :-P,“ reagovali pohoršeně někteří diváci.

„Šlo nám o nadsázku a o rozproudění diskuze o smyslu Vánoc u nás, o dárcích a to se dle reakcí diváků povedlo. Jsem rád, že mají lidé rádi svého Ježíška a že se tato krásná tradice přenáší z generace na generaci. Jsem také rád, že každoročně o stovky procent stoupá pod stromečky počet dárků, které opravdu a nehraně rozzáří oči lidem všem bez rozdílu věku a jsem také rád, že mezi ně patří dárky z fotografií, kterým i letos jednoznačně kraluje CEWE FOTOKNIHA a v těsném závěsu za ní fotokalendáře a fotoobrazy,“ sdělil našemu deníku ing. Pavel Schreiber ze společnosti CeWe Color – FOTOLAB.cz, který se nechal přemluvit a roli Santa Clause ve Snídani zahrál.

Závěrem jeden z citátů zveřejněných jako reakce na předchozí komentář pod videem:

„...správně, dnes to byl "trouba" Santa Claus, příští týden to bude milé Jezulátko, další někdo na kříži a pak již konečně ten pravý - 24.12.2011 dorazí ke každému domu ....tuším, že po večeři :-)))) ....důležité je, co pro každého z nás Vánoce doopravdy jsou a kolik opravdu rozzářených očí po rozbalení dárků bude. Dárky z fotek - dobrá volba?“