Všichni zájemci o vítězství zveřejnili své výrobky na soutěžním portálu www.cewe-fotokniha.cz a průběžně dostávali hlasy po dobu sedmi měsíců, do finále se dostalo za ČR a SR vždy 14 nejlepších fotoknih, ze kterých se rozhodovalo, kterých 5 z každé země je těch NEJ.

Všichni porotci soutěže o nejkrásnější CEWE FOTOKNIHU Česka a Slovenska.
Autor: CEWE FOTOKNIHA

Do funkce předsedy poroty byl po roce opět ustanoven zpěvák a fotograf Peter Nagy a jako další členové poroty se představili modelky a Miss Eliška Bučková, Iveta Lutovská, Jitka Válková, Jitka Nováčková, Veronika Machová, Carmen Justová, zpěvačka Iva Frühlingová, hudebnice Vladivojna La Chia, herec Petr Jákl a zpěvák Václav Noid Bárt.

Každá z oslovených celebrit na akci měla s CEWE FOTOKNIHOU jen ty nejlepší zkušenosti:

Modelky Iva Frühlingová, Jitka Válková a Veronika Machová v roli porotkyní.
Autor:  CEWE FOTOKNIHA

Iva Frühlingová: „Mou první fotoknihu od FOTOLAB.cz pro mě vytvořila má kamarádka jako překvapení. Byla jsem nadšená, protože mi došlo, že dnes už neexistují fotografie jinak, než v počítačích. Tímto způsobem jsem však dostala do rukou památku na celý život."

I Iveta Lutovská hlasuje za svého favorita.
Autor:  CEWE FOTOKNIHA

Iveta Vítová Lutovská: „Nedokážu si představit, že bych všechny fotky měla mít pouze ve složkách v počítači nebo na cédéčkách. Jsem ráda, že existuje tak jednoduchý a přitom velice efektní program na vyhotovování CEWE FOTOKNIH, se kterými se pak můžu pyšnit na návštěvách u kamarádek nebo babiček, které by určitě fotky v počítači neocenily. Doma už jsem ve fázi, že začínám mít v knihovně více fotoknih než klasických knížek. Je to krásná vzpomínka a zároveň i originální.“

Peter Nagy se radoval, že zvítězila jeho favoritní CEWE FOTOKNIHA.
Autor:  CEWE FOTOKNIHA

Peter Nagy:“ CEWE FOTOKNIHA?....kedysi by sme lepili fotky dlhé večery a opatrovali ako oko v hlave jediný originál nášho fotoalbumu. Ale fotokniha nám dáva pohodlie výberu  fotiek aj ich poradia, a navyše môžme mať kópii viac ...to znamená, že môžme darovať niekomu svoj vlastný fotoalbum z lásky , aj z nenávisti...napriklad babičke fotoknihu jej vnúčat a zlým susedom, možme darovať fotoknihu z našej skvelej dovolenky pri mori...Najlepšie je darovať žene fotoknihu jej fotografií, na ktorej by videla, že je najkrajšou súčasťou prírody....aby pochopila, že mi muži sme "krajinkári" - pretože na poli kde sú kopce a údolie sú všetci muži milovníci prírody.“

Když z každé země postoupilo 5 CEWE FOTOKNIH, pro změnu o absolutním vítězi rozhodovali všichni přítomní. Vítěznou fotoknihou se stala ta od Zbyňka Šance s názvem a obsahem Krajina severovýchodních Čech.

Vítězem se stává fotokniha Krajina severovýchodních Čech.
Autor:  CEWE FOTOKNIHA

Pod taktovkou moderátorské hvězdy Gábiny Partyšové vládlo při volbě veselí. Většina osobností si také donesla na finále soutěže fotografie ze svého dětství ještě ve starých albech a toto srovnání bylo markantním příkladem, jak nejen osobnosti, ale i nová alba v podání fotoknih za poslední roky vyrostly do krásy.

Fotogalerie
6 fotografií