Například místa, kde se natáčel film Na samotě u lesa, jsou k nepoznání. Mlýn, který ve snímku obýval herec Ladislav Smoljak s manželkou Naďou Urbánkovou, je v troskách. Plíseň, ztrouchnivělé dřevo a rozpadlá střecha...

Myslíte si, že máte lepší chalupu nebo chatu, než jsou či byly ty filmové? Pochlubte se s ní čtenářům Blesk.cz, pošlete její fotky a zúčastněte se unikátní soutěže o NEJ chalupu, chatu a vychytávku! Napište také, kde vaše stavení stojí.

Autor: 

Romantika je už dávno pryč

Romantika míst, na nichž se natáčelo, je dávno pryč. Chalupa pana Komárka, jehož hrál Josef Kemr, je přestavená na moderní dům s garáží, zamřížovanými okny a bezpečnostním systémem. Kdo by se v obci Radešice na Příbramsku nezeptal místních, ani by ji nepoznal.

A mlýn inženýra Radima Zvona, jehož brilantně ztvárnil Ladislav Smoljak? Je na tom ještě mnohem hůř. Kdysi parádní statek v Nedvězí u Rabyně vypadá zpustle a opuštěně, navíc se zřejmě nedávno propadla většina střechy.

Fotogalerie
4 fotografie

Najde se bohatý fanoušek?

Smoljakova filmová manželka Naďa Urbánková, která byla v tmavé paruce a bez brýlí ve snímku k nepoznání, je z osudu mlýna smutná. „Bylo to krásné léto, mám na něj moc hezké vzpomínky. Potěšilo by mne, kdyby se našel nějaký bohatý filmový fanoušek a o to místo se postaral. Dokážu si představit třeba muzeum Na samotě u lesa,“ zasnila se Urbánková.