Vodu sem zavedli před řemi lety, do té doby ji tahala Skořepová v rukou. Na vaření i na zalévání. Teď už se Luba může dokonce sprchovat. Donedávna studenou vodou.

„Ani mě nenapadlo zavádět sem nějaký komfort. Je mi tu dobře. Tady se učím role a taky tu píšu své knihy. Samozřejmě rukou, žádný počítač,“ ukazuje na jediné stinné místo na zahradě. Zatím poslední prací Luby je druhé, rozšířené vydání úspěšné knihy o měsíčních znameních.

Chalupa Luby Skořepové rozhodně žádný luxus neskýtá
Autor: Petr Merta
Chalupa Luby Skořepové rozhodně žádným luxusem neoplývá...

Dny, strávené na chalupě, do života nepočítá

„Na chalupě se pro mě zastavil čas. Jsou to přidané dny, které se do běžného života nepočítají,“ říká naše hostitelka. Koupila stavení před čtyřiceti lety, střecha byla děravá, na zemi udusaná hlína. „Je tady hodně mého potu,“ ukazuje Luba pyšně na domek. Nadřela se jako kůň, aby byl vůbec obyvatelný.

Fotogalerie
4 fotografie

Pár let tu bydlela sestra Karla, keramička, která v Praze nemohla dýchat. Měla v dolní světničce hrnčířský kruh a hlínu. „ Bohužel je nyní sestra vážně nemocná, pečují o ni v Nové Pace, sem na chalupu se už asi nepodívá,“ říká smutně Skořepová. Je v domku z předminulého století úplně sama. Jen občas přijedou přátelé nebo televizní štáby.

Autor: 

Pochlubte se i vy svou chalupou nebo chatou! Neváhejte a přihlaste se do unikátní soutěže Blesk.cz o NEJ chalupu a chatu! Pošlete do soutěže fotku té své a vyhrajte!