To ještě netušila, že její chata postoupí do finále.V něm musela svést tvrdý souboj s dalšími soupeři. V závěru hlasování se pak utkala s fanoušky trampské chajdy v romantickém údolí u hradu Potštejn.

„Poslední večer jsme s přítelem čekali, až soupeřka půjde spát a pak se pustili do hlasování. SMS posílaly i moje zákaznice, stejně jako sousedé z naší chatařské osady. Všichni mi fandili,“ prozrazuje kadeřnice Zuzany Hingarová tajemství svého těsného vítězství.646750:gallery:true:true

Chata na konci světa

Když jsme se na Zuzčinu chatu na Slapy vypravili, byla to cesta jako na konec světa. Zapadlá víska u jedné ze zátok přehrady, z ní se bylo třeba vydat po silničce, která se po čase změnila v polní cestu se značkou „slepá ulice“.

Vítězná chata se v osadě, odkud už dál cesta nevede, nedala přehlédnout. Nikoliv pro svou velikost - je překvapivě malá. Ale její čerstvě nalakované dřevěné obložení svítilo do dálky. Od svých sousedek se liší i členitou architekturou s terasami a kamennými obklady.

Na své chatě, kterou vlastoručně zvelebuje, tráví Zuzana Hingarová skoro všech voný čas.
Autor: Michaela Feureislová
Svou chatu, kterou postavila s přítelem vlastníma rukama, si Zuzana Hingarová užívá každou volnou chvíli.

Stříhám v práci i na zahradě

„Ustavičně něco vymýšlím a předělávám. Dřív se nesmělo stavět na půdoryse větším, než 5 x 5 metrů, tak teď pořád někde něco ,přifukujeme´. Stavět jsem začala před 12 lety, všechno jsme udělali vlastníma rukama, takže už je ze mě zkušený řemeslník,“ směje se.

Pyšná je i na svou zahrádku s živými ploty a tvarovanými stromky. „Já vlastně stříhám pořád. V kadeřnictví své zákaznice, tady zase stromky. Ale je to tady pro mě úžasný relax. V Praze bydlím v činžovním domě, klidně se v pátek seberu a hned po práci jedu v deset večer sem. Mám hodnou sousedku, která mi tu odpoledne zatopí, takže je to pohoda,“ pochvaluje si.

Útulnou jídelnu zdobí starožitný nábytek a lustr po tatínkovi.
Autor: Michaela Feuereislová
Útulnou jídelnu zdobí starožitný nábytek a lustr po tatínkovi.

Vítězství oslavili se sousedy karnevalem

Zuzčině chatě fandili i sousedé z osady. Znali jejího tátu a obdivují pracovitost a nápaditost vítězky. „První místo jsme si všichni užili. Oslavili jsme to karnevalem v místní hospůdce. Přítel s kamarádem byli za Pata a Mata, já zase za Miss Ukrajiny. Jediné, co mi trochu zkazilo radost bylo to, že mi někdo brutálně ostříhal moji milovanou bonsaj na zahrádce. Nevím, co ho k tomu vedlo, ale nikdo ze sousedů to nebyl. Možná to byla závist, kdo ví…,“ krčí rameny Zuzana Hingarová.

Fotogalerie
5 fotografií