Výrobci si ale na nezájem nestěžují: „V roce 2014 dokončíme velkou továrnu v Číně a chceme pak vybudovat celosvětovou síť prodejen, jakou má třeba Ikea,“ říká zástupce jednoho z vystavovatelů. A prodává se tento nábytek, který mnozí z nás mají za kýč, také v Česku? „Každoročně zaznamenáváme zdvojnásobení tržeb. Z 95 % jsou našimi zákazníky podnikatelé a 30 % z nich potom tvoří Rusové, kteří tady žijí,“ vypočítává. Inu, proti gustu…

Křesla jako z luxusní limuzíny

Tohle kožené křeslo je jako z luxusní limuzíny. Můžete si ho libovolně polohovat.
Autor: jav
Další expozice ale ukazují, že v módě jsou dnes spíše strohé, jednoduché linie. Sedačky jsou často poskládané z krychlí a kvádrů, manželské postele robustní, židle zaujmou svými ladnými křivkami. Stále oblíbenějším materiálem je kůže.

Právě kožené sedačky a křesla nabízejí často komfort, který známe z luxusních limuzín. Jste vysocí nebo naopak malí? Výšku opěrky hlavy si snadno upravíte podle své postavy. A co teprve křesla, která můžete polohovat, jak se vám zachce?

Výrobci nezapomínají ani na děti, nabízejí pro ně minikřesílka...
Autor: jav
Výrobci myslí i na děti. Je pro ně „dospělácké křeslo“ moc velké a vysoké? Žádný problém, kupte jim minikřesílko! Stejně tak můžete svým ratolestem pořídit na terasu nebo do zahrady miniaturní zahradní nábytek z noblesního teaku…

Není kouře bez ohně?

...nebo si ho můžete "pověsit" na zeď jako obrázek.
Autor: design-biokrby.cz
Krb na biolíh může vypadat i jako obraz na zdi...

Rádi byste si dopřáli pohodu u rodinného krbu, jenže bydlíte v paneláku? Není třeba zoufat, na trhu jsou už krby, které komín vůbec nepotřebují. Jak fungují? „V krbech hoří biolíh, který při spalování nevydává žádné zplodiny, jen vodu a CO2. Tedy co, vydechuje i člověk,“ vysvětluje Jaroslav Budz, jednatel slovenské firmy, která na veletrhu také vystavuje.

K vidění je celá řada modelů – některé si můžete pověsit na zeď jako televizi, jiné zabudovat do kouta, další vypadají jako klasické krby. Hodina provozu vás přijde na necelých 16 korun.

Je libo se zhoupnout?

Závěsná lůžka a houpačky jsou stále oblíbenější. Tuto „indiánskou  postel“ najdete na veletrhu v desítkách variací. V létě ji můžete zavěsit na zahradě mezi stromy, relaxovat ale můžete i v bytě. Vyrábějí se totiž i s nosnou konstrukcí. Dětem můžete zase pořídit na hraní houpačku, kterou zavěsíte na hák ve stropě.

Houpací dvoulavice se stolem. Stačí jenom "šoupat" nohama a budete si připadat jako na lodi.
Autor: jav
Na výstavě najdete i vychytanou houpačku do vaší zimní zahrady, na terasu nebo na trávník. Stačí si sednout na lavici ke stolu a jenom „šoupat“ nohama...

Fotogalerie
14 fotografií