„To jste mě zaskočili. Kolik tady mám místností? Asi osm,“ přemítal nad otázkou reportérky TV Barrandov. Až při dotazu, který že z pokojů je jeho nejoblíbenější, si rozzpomenul. „Bazén se saunou, tam trávím nejvíc času. Takže devět,“ dodává.

Dům postavil na zelené louce

V létě pozve Roman své přátele často k posezení v altánu...
Autor: TV Barrandov
Svůj „palác“ nechal Roman Šebrle postavit od základů nový. „Byla tady jenom zahrada. Nad stavbou měl dozor tatínek, já jsem na to moc nedohlížel. Možná bych některé věci dneska udělal jinak, ale jsme tu spokojení,“ říká.

Na zahradě je hřiště, kde s rodinou sportuje. „Napadlo mě, že by tady mohlo být, aspoň nebudu muset sekat tolik trávy,“ směje se. Najdete tu i velký altán s posezením. „Když je v létě pěkně, zavolám přátelům a grilujeme tu,“ pochvaluje si Roman. Pokud byste ale na zahradě hledali bazén, tak marně. Ten je součástí domu...

Skamene: Byt v centru Prahy vyměnil za panelák. Proč?

Skamene: Byt v centru Prahy vyměnil za panelák. Proč?

VIDEO: Více než 30 let bydlel herec Roman Skamene s manželkou ve velkém bytě 4+1 v samém centru Prahy. Nyní ale pohodlné zázemí opustil…celý článek

V bazénu se slanou vodou je atlet nejčastěji
Součástí interiéru je i bazén se slanou vodou a saunou. Tady tráví Roman až pět hodin denně.
Autor: TV Barrandov

Ve velké místnosti s bazénem a saunou je Roman někdy až 5 hodin denně. „Je v něm slaná voda, to mi pomáhá rychleji regenerovat síly,“ vysvětluje. Vody si ale dosyta užívají i jeho dvě děti.

„No řádí tu a pořádně si to užívají,“ říká s tím, že i saunu celá rodina využívá tak třikrát do týdne.
Součástí domu je také prostorný obývák, spojený barem s kuchyní. „Veškeré zařízení a doplňky vybírala manželka. Mě se třeba původně líbilo něco jiného, ale nechala jsem jí volnou ruku,“ dodává Roman.

Veškeré zařízení i doplňky vybírala Romanova manželka.
Autor: TV Barrandov
V pracovně, kde má také sbírku vyznamenání, už na rozdíl od dřívějška tak často není. „Ubylo mi přece jenom papírování,“ podotýká.
Jeho další oblíbenou místností je herna. Kromě velké sbírky jeho trofejí z atletických soutěží tu najdete i velký kulečník. Že je z něj i pinpongový stůl? „To vymyslela žena. Ale pod tou desku kulečník opravdu je,“ ujišťuje.
Fotogalerie
10 fotografií

Zdroj: TV Barrandov