Co je co:

Lícové cihličky - Obkladové cihlové pásky jsou tvrdé a ostře pálené. Jsou vyrobeny z hlíny, tedy ze 100% přírodní suroviny. Vyrábějí se řezáním z celých vypálených cihel, a proto jsou k nerozeznání od lícových cihel.

987193:gallery:true:trueFlexibilní pásky - Flexibilní cihlové pásky jsou vyráběny ze surovin nejvyšší kvality. Přibližně 94 % materiálu použitého pro jejich výrobu tvoří křemičitý písek. Obklad je před nalepením ohebný a drží na každém pevném podkladu, např. i na zateplené fasádě. Po nalepení vytvoří s lepidlem kompaktní jednotku odolnou proti oděru a proražení, přičemž tloušťka obkladu je cca 4 mm.

Díky vynikajícím vlastnostem se tento ekologicky neškodný materiál může použít téměř všude - v exteriéru, i třeba na balkoně nebo lodžii. Pásky po nalepení kromě pocitu bezpečí a atraktivního vzhledu zajišťují i ​​dodatečnou tepelnou izolaci.

Vyrovnejte stěny

I mistr tesař se občas utne, proto není nic výjimečného, ​​že se v domech či bytech setkáváme s křivými stěnami. Pokud nechcete křivé stěny upravovat stěrkou, obklady jsou na to jako stvořené. Kromě estetického hlediska mají i další výhody:

  • odolnost proti dešti, mrazu a vlhkosti
  • jednoduchá aplikace
  • možnost použití v interiéru i exteriéru
  • atraktivní vzhled
  • žádná údržba
  • tepelná izolace
  • trvanlivost

Správný výběr je důležitý

987192:gallery:true:trueDíky široké paletě barevných odstínů a různým možnostem ukládání či provázání si můžete vytvořit interiérovou stěnu podle svých snů. Ani po letech neztratí svůj odstín, právě naopak, působením povětrnostních vlivů ještě zkrásní.

Pokud se použije více odstínů, obklady si vás doslova podmaní. Možná budete déle váhat nad výběrem rozměrů - délka cihliček dosahuje od 18 - 30 cm a výška od 5 - 12 cm, nebo okrajem cihliček, který může být rovný nebo hrubě hraněný, čímž vyvolává dojem starobylosti.

Nejdůležitější je však výběr barvy a tloušťky spár. Čím budou spáry hrubší a barevně kontrastnější, tím strukturovanější bude obkládaná stěna jevit. Pokud však zvolíte tenké spáry s příbuzným odstínem, stěna bude obsažnější a více vynikne materiál.

Jak nalepovat cihlové pásky krok za krokem

987198:gallery:true:trueBudete potřebovat: Metr, nůžky, pásku nebo provázek, hřebenovou stěrku, štětec
lepení cihlových pásků
1. Před lepením očistěte podklad od prachu a rozměřte si stěnu, na kterou budete obklad klást.
2. Pomocí hřebenové stěrky rovnoměrně naneste na stěnu lepidlo speciálně určené na daný obklad.
3. Pokud aplikujete obklad i na rohy, rohové kusy s dvojnásobnou délkou nalepte jako první.
4. Při obkládání podle zvolené struktury se snažte imitovat skutečné cihlové zdivo.
5. Podle potřeby (vypínače, zásuvky, délka stěny) některé cihličky zkraťte nůžkami.
6. Jemnými tahy zahladí spáry navlhčeným štětcem vhodné velikosti a stěnu nechte uschnout.

FOTONÁVOD ZDE: