Kontejnerové bydlení v podstatě není nic nového a také ji samotnou inspirovaly projekty z Holandska, Anglie, Kanady či Německa. Geilerové vylepšení spočívá v tom, že pospojovaným kontejnerům dokázala dát stejný, možná i nápaditější vzhled, než mají klasické domy.

Dům, postavený z kontejnerů a dřevěných palet
Autor: bioplanet.cz
Tato přidaná hodnota se ukázala dobrým krokem i v předcházení problémů se stavebními úřady. Propracovaným architektonickým plánem a použitím detailů typickým pro klasické domy tak umožnily začlenit ty kontejnerové do běžné zástavby.

Domy jako lego

Jejich výhodou je, že mají stejné rozměry a lze je spojovat jako lego. Svařením kontejnerů dohromady tak klidně vznikne dům s plochou 100 m2, do kterého se vejdou 3 - 4 místnosti. Ve Francii vyjde kontejnerový dům asi na polovinu toho, co by stál klasický. Stavby jsou tepelně izolované a jejich životnost se pohybuje okolo 100 let.
Tyto stavby mají vynikající vlastnosti - neshoří, nenapadne jejich červotoč nebo plíseň. A pokud jde o menší stavbu, jejíž majitele omrzí místo, kde stojí, stačí ji rozebrat a vlakem nebo kamiony přesunout na jiné místo.

Fotogalerie
4 fotografie