Se sáčkem nebo bez?

Rozmyslete si, jestli vám vyhovuje víc vysavač sáčkový, nebo bezsáčkový. Obě varianty mají své pro a proti. Sáčkový systém má tradici, "pytlík" dlouho vydrží a při jeho výměně se nedostanete do kontaktu s nasvíraným prachem a jiným odpadem. Na druhou stranu je třeba sáčky dokupovat.

Vysavač se záchytnou nádobou šetří náklady na sáčky a můžete jej vysypat po každém vysávání. Některým zastáncům sáčkového systému ale vadí kontakt s prachem při vysýpání.

Tip: Bezsáčkový vysavač SC 6340 SAMSUNG za nejlepší cenu na českém trhu: 1978 Kč.

Nasucho nebo namokro?

Klasický vysavač vysává tzv. suchým způsobem, nové modely ale disponují i funkcí mokrého sání. Dokáží díky tomu i vytřít podlahu nebo vyčistit koberec. Jsou však náročnější na

obsluhu, protože je třeba měnit filtry pro suché a mokré sání a vysavač přestavovat. Proto zvažte, jak jste technicky zdatní, a co vlastně od vysavače potřebujete.

Tip: Multifunkční vysavač SX 9760 HOOVER vysává tvrdé podlahy, koberce a zvládá i mokré vysávání. Cena je příznivá: 4661 Kč.

Jaký je vztah výkonu a příkonu?

Výkon sání a příkon přístroje jsou dva důležité údaje, které musítev zít v potaz. Příkon se obvykle pohybuje mezi 1000 – 2000 W. Reálný sací výkon potom odpovídá části velikosti příkonu, obvykle asi jedné čtvrtině.

Výkon je velmi důležitý, rozhoduje o tom, jak kvaliltně bude vysavač pracovat. Ušetříte-li a koupíte si nekvalitní vysvač s nízkým výkonem, počítejte, že se budete ohýbat pro každou nit na koberci. Se stupněm zaplnění sáčku výkon klesá.

Tip: Výkonný vysavač RCC 250B DAEWOO má výkon 480 W a stojí pouhých 1519 Kč.

Co ještě zvážit při výběru?

Vybírejte důkladně také podle filtru, kterým je vysavač vybavený, trendem jsou tzv. hepa filtry. Zvažte, zda chcete přístroj s

kabelem, nebo s akumulátorem. První typ je náročnější na manipulaci, u druhého zas musíte myslet na nabíjení. Důležité je správné postavení koleček, aby se vysavač dobře posouval po podlaze, zajímejte se i o tichost chodu.

Tip: Praktický ruční vysavač SVC 220BL SENCOR je po ruce vždy, když ho potřebujete a zvládá vysávání nasucho i namokro. Potěší vás i cena: 521 Kč.

V e-shopu Hobbyman.cz najdete široký výběr vysavačů za bezkonkurenční ceny.

hobbyman banner
Autor: Blesk

Komerční prezentace