Už sedmá generace Brousků, pokračující ve více než 80leté cirkusové tradici, sice původní dřevěné maringotky pečlivě udržuje, ale to, co stačilo jejich předkům, už je jim dneska málo. Současný principál Jiří Berousek obývá s manželkou přepychový obytný karavan, který nyní představil reportérce Prominentů (TV Barrandov).

Dům na kolech je na okolí nezávislý

Nechybí tu ani jídelna
Autor: Prominenti, TV Barrandov
Najdete v něm všechno, co nesmí chybět v žádné luxusní vile. Samozřejmostí je klimatizace, masážní vana, krb, pohodlný obývák i ložnice a kromě dalšího i moderní sociální zařízení.

Na rozdíl od jiných domů je ale tento zcela nezávislý na jakýchkoliv inženýrských sítích. Má vlastní nádrž na vodu a sám si umí vyrobit elektrický proud, takže jeho obyvatelé mohou klidně zaparkovat i uprostřed pustiny.

Nový karavan si pořizují každých 5 – 8 let

V takovýchto maringotkách bydleli předkové Berouskových
Autor: Prominenti, TV Barrandov
Principálovi ani jeho manželce tedy v přepychovém karavanu nic nechybí. Přesto ho jednou za 5 – 8 let vymění za novější model. Kupují ho už kompletně zařízený včetně nábytku, takže stěhování do nového „domu“ je jednoduché.

Stejně snadné to mají i před příchodem zimy, kdy se po 8měsíčním kočování vracejí k Českému Brodu do svého „pevného“ domu se základy. „Nemusím nic balit ani potom vybalovat. Veškeré zařízení a věci si totiž pořizujeme dvakrát,“ prozrazuje paní Berousková.

Zdroj: Pořad Prominenti, další díl se vysílá v sobotu 22. 10. ve 22:15. na TV Barrandov

Fotogalerie
12 fotografií