„Původně jsem ho pořizovala pro rodiče. Když ale tatínek zemřel, přestěhovala jsem se do něj s maminkou a dcerou Bibianou,“ prozradila spisovatelka reportérce Prominentů (TV Barrandov). Dům je opravdu prostorný a tak si tři generace žen určitě nemohou překážet. A to přesto, že tady s nimi bydlí ještě osm koček a pes.

Své knihy píše v kuchyni

Bára s jednou se svých osmi koček
Autor: Prominenti, TV Barrandov
Vše důležité se odehrává v kuchyni s obrovským modrým stolem, kde Bára tráví mnoho času. Nikoliv však vařením, to je doména její maminky. „My jsme s Bibi spíš na saláty, a tak tomu vaření tady moc nedáme. Maximálně tady pečeme jednou za rok vánoční cukroví. Ostatní vaření je na mamince,“ přiznává Nesvadbová.

Tady vznikají Bářiny knihy
Autor: Prominenti, TV Barrandov
V kuchyni Bára také píše, přestože má svoji klidnou pracovnu. V té ale chybí lednička. Zvláštností Bářiny kuchyně je naprostá absence skříněk. Veškeré nádobí má uložené jen v policích. „Není to styl, prostě potřebuju vědět, kde co je. Jsem bordelářka, určitě bych věci jen tak naházela do šuplíků a nenašla pak ani hrneček,“ vysvětluje spisovatelka.

Slečnu Bibianu už růžová nebaví, vzhlédla se v upírech

Dům je veliký, tři generace žen si tu určitě nepřekážejí
Autor: Prominenti, TV Barrandov
V domě má Bára Nesvadbová hned několik knihoven. Ta největší je v hale v prvním patře a táhne se od podlahy až ke stropu. Aktuálně teď s dcerou řeší změnu dětského pokojíčku. Devítiletou Bibianu už přestala bavit růžová i panenky Barbie a vzhlédla se v upírech, a tak růžový pokojíček už jejím představám neodpovídá.

K domu patří také rozlehlý pozemek. Na zahradě sice spisovatelka učinila několik pěstitelských pokusů, bohužel ani jeden nepřinesl ovoce ani zeleninu, a tak Bára musí jezdit pro ingredience do svých salátů do Prahy…

Zdroj: Prominenti (TV Barrandov). Celá reportáž se vysílá v sobotu 29.10. po Barrandovském videostopu

Fotogalerie
15 fotografií