Příliš nízká vlhkost v bytě způsobuje, že se vám vysušují sliznice v nosohltanu. To vede nejenom ke škrábání v krku a dráždivému kašli. Tělo má sníženou schopnost bránit se nemocem dýchacích cest, suchý vzduch může způsobit i chronickou rýmu a záněty. Trpí i pokožka, která praská a tvoří se předčasně vrásky.

Chytré zvlhčovače zařídí rychlou nápravu

SHF 1005 zvlhčovač vzduchu SENCOR
Autor: Hobbyman.cz
Někdo řeší tento problém tím, že dá na radiátory mokré ručníky nebo na ně zavěsí odpařovače vody. Okamžitou nápravu ale zjedná nejúčinněji zvlhčovač vzduchu. Ty moderní pracují na principu ultrazvuku, který z vody vytvoří mikroskopickou mlhu.

Náš tip: Zvlhčovač vzduchu se sloupcovým designem pro úsporu místa Sencor SHF 1005 vyniká tichým provozem, takže ho můžete umístit v ložnici i dětském pokoji. Ultrazvukový oscilátor produkuje studenou páru, jejíž množství si můžete sami regulovat. V provozu vydrží 20 hodin bez nutnosti doplňovat vodu. Pokud je zásobník prázdný, zvlhčovač vzduchu se sám vypne. Hobbyman.cz nyní na tento model poskytuje 11% slevu, takže ho pořídíte za 799 Kč.

Když je vody naopak příliš, pomůže odvlhčovač vzduchu

SDH 70W odvlhčovač SENCOR
Autor: Hobbyman.cz
Opačný problém může nastat, když bydlíte v příliš vlhkém bytě. To je případ starých a podmáčených domů. I tady existuje řešení v podobě odvlhčovačů vzduchu. Ty mohou pracovat na absorpčním principu (tablety na sebe vážou vodu), spolehlivější výkon ale poskytnou například bezkompresorové odvlhčovače.

Náš tip: Až 10 litrů vody denně dokáže z místnosti „vypít“ odvlhčovač Sencor SDH 70W. Ten můžete nastavovat ve třech režimech provozu  (vysoký výkon, nízký výkon, automatický režim). Umožňuje také odvod vody drenáží přímo do odpadu. A využít ho můžete také jako sušák na prádlo. Hobbyman.cz ho nyní nabízí s 11% slevou za 3999 Kč. Vybírat můžete samozřejmě z mnoha dalších modelů.

Pro alergiky: Když venku řádí smog, pomůže čistička vzduchu

BAP 1550 ČISTIČKA VZDUCHU BIONAIRE
Autor: Hobbyman.cz
Smog v ulicích je pro alergiky nebezpečný, stejně jako prach. A protože nelze nechat byt stále hermeticky uzavřený, dostanou se při větrání nečistoty i od vzduchu v bytě. Tady pomůže čistička vzduchu, která pomůže odstranit i pyl, spory plísní, alergeny zvířat a výkaly roztočů, zápach a zbytky cigaretového kouře. Hobbyman.cz jich za výhodné ceny nabízí hned několik modelů, stačí si jen vybrat.

Náš tip: Elegantní čistička vzduchu Bionare BAP 1550 má PERMAtech filtr typu HEPA, který dokáže zachytit až 99 % nečistot. Je na dálkové ovládání, má samostatně vypinatelný ionizátor,  elektronickou indikaci znečištění filtrů a vyniká velmi tichým chodem. Na Hobbyman.cz pořídíte tuto čističku vzduchu za výhodnou cenu 7900 Kč, můžete si vybrat i z další nabídky.