Všude bláto, zbytky spadaného listí, zacákaná fasáda i plot od projíždějících aut. Můžete to řešit postaru, tedy s kbelíkem, smetákem, hadrem a s hadicí. Ale není jednodušší si pořídit tlakový čistič? Ten tuhle nevábnou práci udělá za vás skoro sám a navíc ještě ušetříte spoustu vody.

Tlakový čistič uklidí všechno

Vysokotlaký čistič SENCORSHW 3001, cena 1499 Kč (Hobbyman.cz)
Autor: Hobbyman.cz
Jak takový tlakový čistič vlastně funguje? Dokáže stlačit proud vody do tenkého paprsku, který pronikne i tam, kam byste se s běžnými pomůckami pro úklid jinak nedostali. Můžete s ním tedy nejen „zametat“ dlažbu a schody, ale vysokotlaký čistič vyžene špínu i ze spár mezi dlaždicemi a odstraní ji i z těžko přístupných zákoutí nebo z fasády.Při práci také určitě oceníte, kolik s vysokotlakým čističem ušetříte za vodu. Ve srovnání s „gruntováním“ běžnou zahradní hadicí ji totiž vysokotlaký čistič spotřebuje o 80% méně! A to už je znát…

Kde vysokotlaký čistič pořídit nejvýhodněji?

Sada Vysokotlaký čistič a nástavec rotační kartáč
Autor: hobbyman.cz
S až 20% slevou  pořídíte kvalitní a výkonný tlakový čistič, pokud si ho objednáte na hobbyman.cz. Například vysokotlaký čistič SENCOR SHW 4001má příkon 1400W, nízkou hlučnost a termostat zabraňující přehřátí motoru. Pistole je s funkcí START/STOP a aretací chodu. Je vybavený odnímatelným pracovním nástavcem  s integrovanou tryskou, třípístovým čerpadlem , má 2 parkovací polohy pro pistoli s nasazeným nástavcem. (Cena 1 999 Kč - Hobbyman.cz.  Pokud si k němu přikoupíte i rotační kartáč, dáte za celou sadu jen 2 290 Kč).

Ponorné čerpadlo nejen na čistou vodu

Čerpadlo Fieldmann na čistou i kalovou vodu
Autor: hobbyman.cz
Dalším univerzálním pomocníkem, který bude k užitku po celý rok, je ponorné čerpadlo. Poslouží například v  případě, kdy budete potřebovat odčerpat vodu ze sklepa. Že není zrovna nečistší? Nevadí, na Hobbyman.cz najdete mj. čerpadlo Fieldmann FVC 2001-EC. To si poradí s nečistotami až do průměru 5 mm. Budete ho moci využít třebai  při zavlažování zahrady. Voda z vodovodu je drahá, takže můžete k zlévání použít tu dešťovou.  Dá se použít po připojení hadice i k opláchnutí dlažby.

Větve z prořezu nepalte, patří do drtiče!

Drtič zahradního odpadu
Autor: hobbyman.cz
Pokud chcete likvidovat větve a mlází tak, že je spálíte, zbude z nich vlastně jenom nepříliš užitečný popel. Přitom větve proměníte s pomocí drtiče zahradního odpadu ve výborný mulčovací materiál (cena kupovaného mulče se přitom v obchodech pohybuje kolem 100 Kč za 50 l). Ten můžete využít například jako skvělý základ pro kompost. A pokud s ním obsypete  půdu kolem růží a okrasných dřevin, nebo ho použijete na cestičky mezi záhony či ve skalce, zamezíte nežádoucímu prorůstání plevele. Náš tip: v e-shopu Hobbyman.cz pořídíte kvaltiní zahradní drtič BOSCH AXT Rapid 2000 jen za 6 342 korun.

Fotogalerie
6 fotografií