Iveta Stará je uznávanou odbornicí, která už 5 let rodinám radí, jak si nejlépe zařídit svůj byt. Specializuje se na bydlení podle zásad Feng Shui a interior design. Pro čtenáře Blesk.cz vybrala několik základních barev, které se hodí do českých domácností.

Ložnice


Ložnice je pokoj, ve kterém trávíme nejméně času. Barvy, zde zvolené, by nás měly uklidňovat a připravit na poklidný a ničím nerušený spánek. Obecně platí, že by ložnice měla být vymalována studenými odstíny barev. „Ložnice je pro partnerský život velmi důležitá. Chcete-li aby mezi vámi proudila zdravá sexualita, pak doporučuji barvy dřeva a země. Ideální jsou všechny druhy barev od pískové, kakaové až po sytě hnědou barvu. Uvidíte, jaký pozitivní vliv bude nová výmalba mít na váš partnerský život,“ radí Iveta Stará.

Obývací pokoj

V obývacím pokoji tráví každý spoustu času. Je to pokoj, ve kterém se dovádí s dětmi, relaxuje a obecně vede společenský život. V této místnosti by neměla být nouze o dobrou náladu. Důležité tedy je, aby barvy v pokoji byly veselé a přívětivé.
„Do obývacích pokojů patří barvy země. Barvy od světle žluté až po oranžovou prohřejí vaši duši. Ale pozor, sytá oranžová by mohla být příliš. Vzbuzovala by ve vás silné vášně a neklid a vy byste si tak moc neodpočinuli.“


Kuchyň


Kuchyň je místnost, kterou milují všichni jedlíci. Barvy zvolte tak, aby se vám hodily ke kuchyňskému nábytku. „Nejlepší barvou, kterou můžete do kuchyně zvolit, je zelená. Zelená podporuje chuť k jídlu a dobré trávení. Určitě nic nezkázíte, ani žlutou či oranžovou barvou, které v kuchyních bývají hodně oblíbené,“ říká odbornice na feng shui paní Iveta.

Fotogalerie
4 fotografie

 

Dětský pokoj


Barevnost v dětském pokoji nemusí být jen tradiční růžová či modrá. Vyzkoušejte i jiné barevné kombinace. „Nebojte se experimentovat, vyzkoušejte citrónovou, limetkovou nebo fialovou barvu. Důležité je, abyste se vy i vaše děti cítili v pokoji dobře. Děti by měli mít pocit lásky a bezpečí. A pokud je do přípravy dětského pokoje zapojíte, můžete být velmi překvapeni jaké neuvěřitelné a krásné kombinace vzniknout. Tak vzhůru, dejte prostor fantazii!