Pokud chceme hodně ušetřit a málo do toho investovat (jak se říká za málo peněz hodně muziky), musíme začít tam, kde utíká hodně tepla. Pokud tedy chceme rychle ušetřit, jako první krok bychom měli zvážit zateplení stropu – ideálně použít systém MAGMARELAX®  2013.

Autor: MAGMARELAX ®

Co je systém MAGMARELAX®  2013?
Už na základní škole v hodinách fyziky jsme se všichni učili o tom, že teplo stoupá vzhůru. Je to tak. Teplejší vzduch se drží v horních částech místností a budov a naopak chlad se drží u podlahy. Teplo si doslova hledá každou skulinku, kudy by z domu uniklo. Vše souvisí se zákonem zachování energie, kdy energie (tedy i teplo) proudí z míst s vyšším potenciálem do míst s nižším potenciálem. Laicky řečeno z místa, kde je více teplo do místa, kde je méně teplo. Pokud tomu chceme zamezit, musíme mu do cesty postavit nějakou překážku, vhodná je foukaná izolace.

Systém MAGMARELAX®  2013 obsahuje speciální protipožární izolaci, která odolává teplotě 2.000°C, ekologickou bílou izolaci s pojivy bez ropných produktů, patentovaný stropní systém pro možnost dalšího využití půdy, energetické poradenství se zárukou. Izolace stropu je doslova za hubičku. Je to rychlé a vysoce účinné. Ve stropě totiž nejsou okna ani dveře, nemusíte dělat omítky, na půdu vede jen jeden malý vstup často jen 40x60 cm. Strop často také tvoří velkou plochu domu, a tedy hodně tepla jím uteče.

Výhody foukaných minerálních izolací
Je to rychlé, bez odpadů a zbytků. Pro zákazníky tato technologie znamená velkou úlevu. Už žádné lešení, nošení materiálu přes obytné prostory, velký úklid atd. Za jeden den je zpravidla hotovo a co je podstatné, účinek je okamžitý.

Pracovník IP Polný měří výslednou výšku izolace.
Autor: MAGMARELAX ®

Proč minerál MAGMARELAX®
Minerál má unikátní, ničím nenahraditelné vlastnosti zejména v oblasti sléhání. Vrstva zůstává beze změny i v náročných místech, kde dochází k otřesům například u letišť a frekventovaných cest.

Klient si také může vybrat ekologický materiál pro volné foukání označený Magmarelax® ECO. Vlákna tohoto materiálu jsou čistě bílá a neobsahují pojiva na bázi ropy. Řadí se mezi nejvyšší ekologický standard na světě.

Nejobvyklejší možnosti aplikace izolace MAGMARELAX®

  • Zafoukání do dutin v podlaze půdy - nad strop obytných místností. To dovoluje zateplit i těžko přístupné prostory. Postačí několik otvorů v podlaze půdy. Ty se po aplikaci znovu uzavřou. Vše je pak dokonale těsné, bez nejmenších skulinek, kudy by teplo uniklo.
  • Foukání přímo na podlahu půdy – tak izolujeme prostory, kde není dutina nebo je příliš nízká. Na plochu půdy se nafouká vrstva o výšce 20 až 25 centimetrů. To stačí, aby vata dobře izolovala a zároveň byla za rozumnou cenu. Proto zde poměr ceny a úspory nákladů na topení vychází nejvýhodněji. Nevýhodou je, že se půda nedá používat.
  • Foukání do dutiny, vytvořené novou podlahou – tuto možnost oceníme, chceme-li dále využívat prostor půdy. Smontuje se lehká, stabilní a nová podlaha. Stropní systém MAGMARELAX® představuje konstrukce z OSB desek a dalších doplňků. Ty zajišťují 100% funkčnosti jak izolace, tak i podlahy. Konstrukce se vyrobí v dílně a smontována je až na půdě. Stavba není zatížena těžkými izolačními deskami ani betonem podlahy.

Autor: MAGMARELAX ®

SWEETLOFT - vytvoření nového obytného prostoru – to je chytré zvětšení obytné plochy o prostor na půdě. Z obyčejné půdy vznikne herna pro děti, pokojíček, ateliér, posilovna, „trucovna“ nebo relaxační koutek. Základem je opět Stropní systém MAGMARELAX®. Stavba nové podlahy je však ještě vylepšena barevnou úpravou a pastelovým nástřikem dřevěné konstrukce střechy a vnitřní strany krytiny. Právě pastelově barevné odstíny jsou velmi pěkné. Nástřik významně přispěje k prodloužení životnosti krytiny.

Na nic nečekejte a ještě DNES si sami spočítejte můžete uspořit v rámci programu Nová zelená úsporám na naší kalkulačce na www.novazelenausporam.cz a navíc získejte slevu 20% na kvalitní foukanou izolaci MAGMARELAX včetně proměření termokamerou a odborné energické prohlídky ZDARMA!