Oblíbenými stavbami k bydlení jsou dřevostavby, pasivní domy a nízkoenergetické domy, jež oplývají kvalitou, bezpečností, energetickou úsporou, vzduchotěsností a výbornými tepelně-izolačními a akustickými vlastnostmi.

Autor: Ovelos

Dřevostavby šetří naší kapsu je známá věc. Nedají na ně dopustit především severské národy a jen v Dánsku je na bázi dřeva šest domů z deseti. Češi zatím kouzlo dřevostaveb zcela neobjevili – ze dřeva je u nás jen jeden dům ze sta. Faktem je, že se tento typ staveb začal prosazovat až po roce 2000. Je ale pravděpodobné, že se jich bude v budoucnu objevovat stále více. Důvodů, proč zvolit právě dřevostavbu, je velmi mnoho.

Autor: Ovelos

V čem dřevostavba vyniká?

Dřevostavba se vytopí zhruba desetkrát rychleji, což je v době, kdy ceny energií neustále rostou, opravdu pádný argument. K tomu dochází díky velmi dobrým tepelně izolačním vlastnostem dřeva. Můžete využít snadné regulace vnitřní teploty, zejména ve spolupráci s LG cz. Zatímco ve zděných stavbách je teplo pohlceno zdivem a až poté se vytopí vnitřní prostor, u dřevostaveb je tomu přesně naopak. Je-li dřevostavba kvalitně izolována, tak se v ní teplo udrží mnohem déle. Celkové náklady za vytápění jsou proto výrazně nižší.     Ani tím výhody dřevostavby nekončí. Vzhledem ke zmíněným tepelně-izolačním vlastnostem dřeva není nutné, aby byl využit materiál o stejné tloušťce jako u zděných staveb. Co to znamená pro obyvatele? Na stejné obytné ploše mohou počítat s prostornějším bydlením než u zděné stavby.

Autor: Ovelos

Dalším důvodem je variabilita stavby, která je dána jejím „skládačkovým“ charakterem. Případná budoucí změna dispozic domu je poměrně jednoduchá. Samotná stavba nového domu pak trvá průměrně čtyři měsíce, což je opět mnohem méně než realizace zděné stavby.

Smýšlíte-li zeleněji, jistě vás potěší i ekologicky nenáročná stavba a likvidace. O té se sice momentálně příliš často nemluví, ale co nevidět půjde o velmi aktuální téma. Spousta zděných staveb je nyní na sklonku svého „života“ a v rámci jejich likvidace vznikne spousta nerozložitelného stavebního odpadu. Tento problém se domů z přírodních materiálů netýká.

Autor: Ovelos

A co nevýhody?

V minulých letech byla častým protiargumentem nižší životnost, ale i tuto „pihu na kráse“ vyřešily moderní technologie. Průměrná životnost dřevěné konstrukce dosahuje přibližně sta let a fasádní prvky pak polovinu. To samé nabízí i zděné stavby.

Kolik dřevostavby stojí a na co si dát pozor?

Ceny dřevěné konstrukce a zděné stavby se pomalu vyrovnávají. Vstupní investice dřevostavby však vyváží budoucí úspora za energie. Za podezřele nízké ceny stoprocentní výsledek nedostanete, ale stejně tak platí, že nejdražší neznamená nejlepší.

Autor: Ovelos

Na koho se obrátit?

Výstavbou kvalitních, unikátních, luxusních, moderních, ekologických a energeticky úsporných (nízkoenergetických) dřevostaveb za přijatelné ceny pro každého zákazníka se zabývá společnost OVELOS, pozemní stavby akciová společnost s dlouholetou tradicí na trhu, s realizací více jak 830 domů a provozující informativní webové stránky OVELOS dřevostavby. Součástí jejích služeb je bezplatná pomoc s financováním (hypoteční úvěry, efektivní využití vlastních finančních prostředků) a vyřízením úředních formalit (stavební povolení apod.).

Nízkoenergetické dřevostavby se zastavěnou plochou od 58 až do 220 m² představují systém výstavby založený na jedinečné modulové celodřevěné konstrukci z prvotřídního, vyschlého smrkového dřeva impregnovaného proti škůdcům, plísním a hnilobě bez jakýchkoliv lepidel, toxinů a aldehydů, výborné izolaci, jednoduché střešní skladbě a pečlivém výběru solidních zařizovacích předmětů a materiálů. Systém lze použít i na nástavby zděných budov. Vybrat si můžete z více než 33 projekčních návrhů s možností úpravy dle Vašich přání a požadavků.

Autor: Ovelos

Cena dřevostavby na klíč včetně základové desky začíná od 13.333,-Kč (bez DPH) za m² zastavěné plochy ve standardním provedení.

OVELOS u nás úspěšně zrealizoval více než 800 dřevostaveb, což je mimo jiné jeden z důvodů, proč na firemním webu nenajdete pouhé vizualizace, jak je tomu zvykem u většiny konkurenčních společností. Naopak se můžete pokochat spoustou fotografií skutečných staveb a posoudit, zda vyhovují i vašim požadavkům.

Autor: Ovelos

Přednostmi nízkoenergetických dřevostaveb (bungalovů) od OVELOSU jsou ekologické bydlení i pro alergiky, snadná regulace vnitřní teploty a energetická úspora, absolutní variabilita dispozic, zvýšená pevnostní odolnost nosných stěn, požární odolnost, rychlá výstavba (cca 3 měsíce), bezbariérovost, téměř bezúdržbovost a bezkonkurenční cena výstavby domu na klíč včetně základové desky.

Video
Video se připravuje ...

 Ovelos

Vaše nová dřevostavba od OVELOS může stát již za cca 3 měsíce a v rámci komplexních služeb se můžete spolehnout i na bezplatnou pomoc s jejím financováním. Všechny důležité informace najdete na www.ovelos.com