Víte, v čem dřevostavby hlavně vynikají?

1) Dřevostavba se vytopí zhruba mnohokrát rychleji, než zděná stavba, což je v době, kdy ceny energií neustále rostou, opravdu pádný argument. K tomu dochází díky velmi dobrým tepelně izolačním vlastnostem dřeva, zatímco ve zděných stavbách je teplo pohlceno zdivem a až poté se vytopí vnitřní prostor, u dřevostaveb je tomu přesně naopak. Je-li dřevostavba kvalitně izolována, tak se v ní teplo udrží také mnohem déle. Celkové náklady za vytápění jsou proto výrazně nižší.

Autor: Ovelos

2) Můžete počítat s prostornějším bydlením než u zděné stavby na stejné obytné ploše.

3) Dalším důvodem je variabilita stavby, která je dána jejím „skládačkovým“ charakterem. Případná budoucí změna dispozic domu je poměrně jednoduchá. Samotná stavba nového domu pak trvá průměrně čtyři měsíce, což je opět mnohem méně než realizace zděné stavby.

Autor: Ovelos

4)Ekologicky nenáročná stavba a likvidace. O té se sice nyní příliš často nemluví, ale co nevidět půjde o velmi aktuální téma. Spousta zděných staveb je nyní na sklonku svého „života“ a v rámci jejich likvidace vznikne spousta nerozložitelného stavebního odpadu. Tento problém se domů z přírodního materiálu netýká.

Autor: Ovelos

A koho se tedy při realizaci dřevostavby obrátit?

Stavebních firem, které nabízí dřevostavby na klíč, je poměrně mnoho, ale v případě akciové společnosti OVELOS, pozemní stavby, rozhodně nešlápnete vedle.

OVELOS u nás úspěšně zrealizovala více než 850 dřevostaveb, což je mimo jiné jeden z důvodů, proč na firemním webu nenajdete vizualizace, jak je tomu zvykem u většiny konkurenčních společností. Naopak se můžete pokochat bohatou fotogalerií skutečně postavených staveb, nikoliv počítačových vizualizací a posoudit, zda vyhovují i vašim požadavkům.

Video
Video se připravuje ...

 /Ovelos/

Společnost OVELOS nabízí realizaci širokého spektra dřevostaveb se zastavěnou plochou od 58 do 220 m² a využívá vysoce kvalitní smrkové dřevo, které je impregnováno proti plísním, hnilobě a škůdcům. Samozřejmostí je zdravotně nezávadný materiály bez obsahu toxinů, aldehydů a lepidel čili naprosto čisté a vyschlé dřevo.

Vaše nová dřevostavba od OVELOS může stát již za cca 3 měsíce a v rámci komplexních služeb se můžete spolehnout i na bezplatnou pomoc s jejím financováním. Všechny důležité informace najdete na www.ovelos.com.

Fotogalerie
4 fotografie