Ani tím ovšem výhody dřevostavby nekončí. Vzhledem ke zmíněným tepelněizolačním vlastnostem dřeva není nutné, aby byl využit materiál o stejné tloušťce jako u zděných staveb. Co to znamená pro obyvatele? Mohou počítat s prostornějším bydlením než u zděné stavby na stejné obytné ploše.

Další nezanedbatelnou výhodou je variabilita stavby, která je dána jejím „skládačkovým“ charakterem. Případná budoucí změna dispozic domu je poměrně jednoduchá. Samotná stavba nového domu pak trvá průměrně čtyři měsíce, což je opět mnohem méně než realizace zděné stavby.

Autor: Ovelos

Nízkoenergetické dřevostavby OVELOS se zastavěnou plochou od 58 až do 220 m² představují systém výstavby založený na jedinečné modulové celodřevěné konstrukci z prvotřídního, vyschlého smrkového dřeva impregnovaného proti škůdcům, plísním a hnilobě bez  jakýkoliv lepidel, toxinů a aldehydů, výborné izolaci, jednoduché střešní skladbě a pečlivém výběru solidních zařizovacích předmětů a materiálů. Systém lze použít i na nástavby zděných budov.

Autor: Ovelos

Většina společností na výstavbu dřevostaveb nabízí svým zákazníkům pouze několik modelů domů, kterých se striktně drží. Úpravy jsou možné pouze minimálně. Ovšem pozemky jsou pokaždé jiné a také nároky zákazníků jsou odlišné. Nejde jen o dispozice domu, ale také o rozmístění jednotlivých místností a jejich velikosti. Při výstavbě a při plánování dřevostavby záleží na každém detailu. Protože je hlavním cílem společnosti OVELOS především vaše spokojenost, můžete si vybrat odpovídající velikost domu a upravovat jeho dispozice podle vašich představ.

Autor: Ovelos

Hlavní náplní společnosti OVELOS jsou tedy především individuální návrhy a realizace pro montované dřevostavby. Již samotný fakt, že firma dokáže splnit i náročná přání klientů na řešení dispozic jednotlivých domů velikosti pozemku nebo vašim představám je velmi ojedinělý.Ceny přitom zůstávají stejné, jako u základních projektů, před změnami dispozic.

Více na www.ovelos.com