Čím tedy začít?

Jsme společnost které upřednostňuje  individuální řešení. Je naším zájmem, aby se každému klientovi v domě postaveném systémem OVELOS pohodlně žilo a zároveň aby dům byl co nejlépe umístěný na pozemek klienta. První schůzky směřujeme tedy většinou na lokalitu, kde by se měl dům stavět a studii vytváříme s ohledme k IS sítím, světovým stranám, svažitosti pozemku a zejména s ohledem na přáním a potřeby samotného zákazníka. Prvotní skica, resp.návrh vzniká právě zde.

Video
Video se připravuje ...

 Ovelos

Jak pokračujete dál s hrubým návrhem?

Tento náhled předáváme do projekce, kde překlápíme tuto hrubou skicu do CADu  (počítačové zpracování) a poté přeposíláme zákazníkovi povětšinou elektronickou formou. Výhodou je, že počítačové zobrazení umožní proporcionální náhled na dispozici domu.

Je možné do takto vzniklé studie ještě zasahovat?

Samozřejmě. Projekční oddělení povětšinou pro zákazníka jeho záměr ještě několikrát upravuje. Chtěl bych pouze podotknout, že až do této fáze, čili odsouhlasení studie, jsou veškeré služby ze strany společnosti OVELOS, pozemní stavby a.s. naprosto ZDARMA, což na stavebním trhu není vůbec obvyklé.

Autor: Ovelos

Pak projektování?

V případě nutnosti a v případě složitých studií, kdy je problematické pochopení vnějšího tvaru domu pro zákazníka pouze z půdorysu, nabízíme vizualizaci projektu.

A pak se už může stavět?

Rozhodně ne, ještě je potřeba zpracovat projektovou dokumentaci vč.veškerých náležitostí, které jsou dány ze zákona stavebním úřadem. Tato projekktová dokumentace slouží již k povolení stavby, čili dle velikosti, k ohlášení stavby a nebo v případě větších domů ke stavebnímu povolení. Zpracováváme projekt kompletní pro stavební řízení a jako a zároveň se zavazujeme k vyřízení stavební ohlášky či stavebního povolení.  Toto je již u nás součástí ceny projektové dokumentace a zákazník je tím ušetřen zdlouhavého administrativního procesu.

Autor: Ovelos

Za jak dlouho se tedy budu moci nastěhovat?

Naše standartní výstavba trvá 16 týdnů ode dne podepsání smlouvy a předání staveniště.

To je celkem krátká doba, myslíte tím že dům je kompletně hotov?

Ano, samotná stavba je kompletně hotová. Pak si samozřejmě stavebník dokončuje okolí domu, povětšinou vlastními prostředky.

Autor: Ovelos

Děkujeme vám za krátké objasnění přípravy před výstavbou rodinného domu. Rádi bychom se přístě zaměřili v našich otázkách na energetickou bilanci vašich domů OVELOS.

Fotogalerie
5 fotografií