Jak konkrétně výstavba probíhá?

Čtenářům jsme již vysvětlovali, co je vše zapotřebí ještě před započetím stavby a tak bych dnes tuto část vynechal. Základová deska domu je součástí ceny standardu našich domů a zhotovení probíhá po zameření objektu na pozemeku. Pak následuje hrubá stavba realizovaná přímo na pozemku, nikoliv někde v montážní hale.

Autor: Ovelos

Má nějaké výhody výstavba hrubé stavby přímo na pozemku?

Ano má. Hrubou stavba lze ještě při výstavbě upravovat, tzn. lze provádět drobné úpravy dispozice. Jednoduše řečeno, není problém udělat okno navíc, nebo ho posunout a nebo ho naopak neudělat. V těchto případech je ale nutné ohlásit změnu projektu před dokončením stavby.  V této variabilnosti je proto náš systém jedinečný.

Jaké jiné materiály převážně používáte při vaší výstavbě?

Zásadně vybíráme materiály od certifikovaných firem a taktéž certifikovaných výrobců. Některé materiály jsou dokonce, vzhledem k množství které odebíráme, rozměrově vyráběny přímo pro nás a to i od velkých výrobců. Naš snahou je používat materiály pouze přírodního původu, které nikterak nezatěžují žívotní prostředí a především prostředí interiérů našich domů.

Autor: Ovelos

Myslíte, že jsou ještě jiné výhody takovéto výstavby?

Ano. Rozhodně finanční. Stavba je standardně rozdělena do šesti etap. Zákazník provádí platby proti fakturám, které dostane vždy po zahájení etapy a v průběhu etapy nám přijde platba na účet. V praxi to znamená, že zákazník neplatí ani předem ani po, ale během prací při jednotlivých  etapách.

Jaká je rychlost výstavby?

Dokončení hrubé stavby je v řádech několika dnů. Pak následuje montáž vazníků a pokládka střešní krytiny. Můžeme říci, že maximálně za dva týdny je hrubá stavba dokončena. Pak následují výplně otvorů- dveře, okna, vnější zateplení + fasáda domu, vnitřní rozvody elektro, vody, odpady, vnirřní izolace SDK, podlahy a pak následuje kompletizace celého domu na klíč. Celková doby výstavby je 16 týdnů.

Video
Video se připravuje ...

 Ovelos

Více naleznete na www.ovelos.com