Nepodceňujme profesionální pokládku střešní krytiny

Pokrývač, který si počíná amatérsky, toho může zkazit opravdu hodně. Od špatného rozlaťování, které ve výsledku znamená zatékání, přes nevhodné provedení podstřešní fólie až po celou řadu estetických vad. Špatně položená střešní krytina kazí dojem celého objektu, ale hlavně nefunguje, jak má.

Jen na správně položenou tašku se vztahuje záruka

Pokud však nastane v budoucnu s vaší střechou nějaký problém, který bude zapříčiněn špatnou pokládkou střešní krytiny, u jejího výrobce budete tašky reklamovat marně. Například největší český výrobce pálené střešní krytiny, společnost TONDACH, nabízí nejdelší záruku na trhu, celých 33 let. Rozhodně se tedy nevyplatí o tento benefit přijít právě kvůli tomu, že chceme ušetřit pár korun na práci pokrývače.

Oblíbená taška Brněnka 14, engoba červená
Autor: Tondach

Máme pro vás proto několik jednoduchých indicií, které vám mohou napovědět při výběru správného řemeslníka pro pokládku vaší střešní krytiny.

• Sežeňte si na svého pokrývače reference

Ani na výběr střešní krytiny, ani při volbě toho "pravého" pokrývače zbytečně nespěchejte. Zjistěte si o svém řemeslníkovi co nejvíce.

• Běžte se na práci podívat aneb Cesta ke střechám

Pokud to jenom trošku jde, prohlédněte si některé realizace na vlastní oči. V případě pálené střešní tašky TONDACH vám může pomoci například také online aplikace Cesta ke střechám, prostřednictvím které můžete zobrazit jednotlivé fotografie střech ve vaší blízkosti. Filtrovat reference přitom můžete nejen podle regionu, ale třeba také podle zvolené krytiny.

• Profesionální pokrývač má patřičné vybavení

Ledacos se pozná také podle vybavení, které si pokrývač přiveze s sebou - pokud si dodavatel chodí půjčovat nářadí od domácího, tedy samotného zákazníka, něco rozhodně není v pořádku. Hlášky typu “A nemáte vrtačku, paninko?”, nejsou výjimkou. V takovémto případě pozor!

• Projev a celkový přístup k práci

Může se to jevit jako detail, který zdánlivě nesouvisí, ale rozpoložení každého člověka a přístup k práci, má jistě vliv na jeho výsledné dílo. To platí i u pokrývačů a pokládky střech.

• Nesnažte se zbytečně za pokládku střechy ušetřit

Nejlevnější není vždy nejlepší, jakkoli je nabídka amatérského řešení lákavá. To platí jak u střešní krytiny, tak u práce řemeslníka. Samozřejmě za předpokladu, že chceme, aby byly jak materiál, tak pokládka skutečně kvalitní.

Pálená taška Stodo 12, glazura břidlicově černá
Autor: Tondach

Podzimní akce na nejoblíbenější modely pálené tašky TONDACH

Pokud se právě chystáte na rekonstrukci střechy, hledáte toho pravého pokrývače a zvažujete nákup střešní krytiny, jistě oceníte probíhající podzimní akcina vybrané modely pálené střešní krytiny TONDACH. Pálené tašky Samba 11, Stodo 12 a Brněnka 14 je tak nyní možné získat za 65 % původní ceny.

Za zaváděcí cenu je možné pořídit také letošní novinku na českém trhu - moderní plochou posuvnou tašku Figaro 11, která svým neotřelým designem nadchne každého příznivce čistých linií a osobitého stylu.
Více informací o jednotlivých modelech, cenových akcích, unikátním způsobu výroby i aplikaci Cesta ke střechám naleznete na www.tondach.cz.