Vyrazit do nejbližšího obchodu pro Coca Cola za běžnou cenu se vám rozhodně nevyplatí. Jen za poslední půlrok byla  181x ve slevě. Podobně je na tom třeba aviváž Silan, pivo Gambrinus nebo ochucená Mattonka. To všechno jsou věci, které běžná domácnost konzumuje ve velkém, takže se na nich dá dost ušetřit

Na pracím prášku ušetříte skoro polovinu

Žebříček produktů, jež se nevyplatí kupovat mimo akce, sestavil portál Kupi.cz, který hlídá ceny v supermarketech. Z něj se dozvíte, které zboží je v akcích tak často, že kupovat ho za plnou cenu nemá cenu. Obecně to platí pro většinu druhů piv, plenky a prací prostředky. Když si dáte práci a propátráte slevové akce, jistíte, že slevy to nejsou jen kosmetické. U prášků a aviváží v akci ušetříte čtvrtinu ceny, Perwoll bývá levnější dokonce o 40 %. A to už se v peněžence projeví. O 25 % je skoro vždy zlevněná Coca Cola, Kofola průměrně o pětinu.

Telefon pohlídá cenu za vás

Pro hlídání slev v „terénu“ zkuste kromě tradičního listování letáky stáhnout aplikaci Kupi.cz do chytrých telefonů. Ta vám poradí, jak daleko to máte za nejvýhodnější akcí. Můžete si tak snadno naplánovat, co koupíte cestou z práce a co až půjdete cvičit. V obchodě vám po načtení čárového kódu vyhodnotí, jestli se zboží v akci opravdu vyplatí koupit, nebo jestli jde jen o prodejní trik.

Top 5 nejvíce zlevňovaných produktů

1 Coca Cola
2 Aviváž Silan
3 Pampers ActiveBaby
4 Gambrinus 10°
5 Braník 10