Před pár dny se nedostavěný gotický chrám v Panenském Týnci na Lounsku stal oficiálně nejmagičtějším místem v Česku v soutěži DestinaCze, kterou letos podruhé vyhlásila agentura CzechTourism. Co na tom místě je? Zástupy návštěvníku se sem vydávají čerpat  energii. Stavba stojí na silné léčivé pozitivní zóně, která je do kříže, takže se sílá násobí. Návštěvníkům pomáhá zahnat depresivní stavy a vlévá jim do žil optimismus, dobrou náladu a nacházejí tu novou radost ze života.

Na modelu, který najdete v prvním patře místního obecního úřadu, je vidět, jak měl chrám vypadat.
Autor: Miloš Bořický
Jeďte si pro radost ze života

Podle místních by se sem měli vydat hlavně lidé trpící maniodepresemi, nedostatkem sebevědomí a přecitlivělí. Psychotronici tvrdí, že místní pozitivní energie má schopnost odstraňovat depresivní stavy, přinášet optimismus, dobrou náladu, elán a radost ze života.

Letos začali lidé do děr po lešení dávat andělíčky a kaštany pro štěstí.
Autor: Miloš Bořický

Je tu hrob světice?

Citlivější jedinci se při vstupu do prostoru kněžiště, které je 21 metrů dlouhé, 9 metrů široké a přes 20 metrů vysoké, cítí příliv energie. Ta údajně posiluje obranyschopnost organismu. Nedostavěný chrám byl založen ve 14. století a je kolem něj hned několik záhad. Není úplně jasné kdo a kdy ho založil, je však zřejmě dílem pánů ze Žerotína a stavěl se řadu let. Otázkou také je, proč nikdy nebyl dokončen. Poslední dobou se dokonce se spekuluje, že by tu mohl být dosud nenalezený hrob svaté Anežky České.

Zdi chrámu jsou plné děr po lešení.
Autor: Miloš Bořický
Pozitivní svatby

Koho příval pozitivní energie uchvátí, může si na magickém místě uspořádat svatební obřad. Ročně se k takovému kroku odhodlá kolem osmdesát párů. Za tři tisíce vám bude celé místo na hodinu k dispozici. Dokonce si tady můžete udělat piknik.