Dřevovláknité desky Udi, vyráběné firmou UNGER DIFFUTHERM, jsou systémovým řešením pro vnitřní, ale i vnější izolaci budov. Tyto desky jsou vyráběny na bázi dřevěných vláken, jedná se tedy o čistě přírodní materiál.

Investor z Plzně potřeboval zateplit část místnosti s okny, které vedly na rušnou ulici. I v tomto případě se použil kontaktní zateplovací systém UdiIN RECO®. Navíc desky přispěly k odhlučnění místnosti vůči dopravnímu ruchu před objektem.
Autor: CIUR a.s.

Pro vnitřní zateplení místností je obvykle používán systém UdiINRECO®. Desky sendvičové konstrukce nejen izolují, ale současně vyrovnávají podklad a jejich montáž je poměrně jednoduchá. Desky se vyrábí od 80 do 200 mm a připevňují se přímo na podklad. Kladou se „na vazbu“ za pomoci speciálních a nastavitelných hmoždinek. Na takto připevněné izolační desky Udi se nanáší speciální stěrka UdiMULTIGRUND®, která plní funkci parobrzdy, to znamená, že má za úkol regulovat množství vodní páry uvnitř místnosti. Stěrka se nanáší společně s výztužnou tkaninou v minimální tloušťce 5 mm (maximum je 15 mm). Tato difuzně otevřená skladba se v praxi chová podobně jako moderní membrány outdoorových bund. Hospodaření s vlhkostí uvnitř místnosti je regulováno zcela automaticky. Finální povrch může tvořit např. vnitřní omítka nebo pouze malba. Dodejme, že dřevo, jako vynikající tepelný izolant, umí v létě velmi dobře akumulovat teplo a v zimě zabraňuje tepelným ztrátám.

Detail montáže dřevovláknité desky UdiIN RECO®
Autor: CIUR a.s.

Jiným řešením mohou být izolační desky UdiCLIMATE®, které jsou navíc opatřeny vzduchovými komůrkami, které ještě více zlepšující vnitřní klima v místnostech.

Produkty Udi, které najdeme ve skladbě izolačních materiálů COMPRI®, se používají pro izolaci fasád, vnitřních zdí, střech, příček i stropů.

ZVYŠUJEME KOMFORT A SNIŽUJEME NÁKLADY. Další informace naleznete na www.compri-izolace.cz nebo také na www.ciur.cz. Vyrábí a dodává CIUR a. s. již od roku 1991.