Nevíte si rady s vázáním adventního věnce a váháte nad zdobením vánočního stromku nebo přípravě vázáním kytice? Tedy přesněji řečeno už nechcete zdobit jako loni a předloni a hledáte novou inspiraci. Tak to by se vám mohly hodit nejlepší práce mladých floristů, kteří právě v těchto disciplínách předvedli své nápady na akci s názvem Flora Pragensis, která už potřetí proběhla ve Střední odborné školy stavební a zahradnické v Praze na Jarově. Utkali se tu mladí floristé z 5 tuzemských zahradnických škol.

Hitem letošních Vánoce jsou všechny odstíny růžové. Na zelené se krásně vyjímá.
Autor: archiv firem
Vsaďte na růžovou

A víte, jaká barva je letos in? Trendem letošních Vánoc budou pastelové barvy, převládat budou nejrůznější růžové tóny. Jak se všichni shodli, červenozlaté klasiky už mají lidé dost a dávají přednost barevným adventním věncům. Ani stromečky nemusí být obsypané ozdobami. Stačí jich pár, nějaký ten sušený pomeranč a místo tradičních chlupatých řatězů lehounké stuhy.

Mladí floristé se drží zásady, že méně víc. Větve se nemusí pod váhou ozdob prohýbat. Pěkně vypadá i minimalisticky vyzdobený stromeček.
Autor: archiv firem