Lidé narození ve znamení Vodnáře jsou plní energie. Rádi se druží a sdílejí společné plány a ideály. Vodnáři neúnavně hledají nejrůznější cesty a způsoby, jak dostat do praxe co nejvíce vlastních představ a snů. I když často vypadají nenápadně, mají nezávislou mysl. Jsou velmi přátelští, protože jsou tolerantní k slabostem druhých a dovedou pochopit nejrůznější pohnutky lidské povahy. Vysněná práce je pro ně většinou důležitější než citový život.

Jak bydlí

Vodnář má rád svůj interiér zařízený tak, aby byl co nejvíce funkční a pohodlný. Nesnášejí stísněné a přeplněné bydlení, protože mají rádi volnost, a to i v designu. Materiály by měly být hladké, s jednoduchým povrchem i profilem. Průsvitné plasty a sklo rádi kombinují s kovem. Kovem Vodnářů je hliník. Při zařizování se nebojí asymetrie, špičatosti ani futuristického vzhledu. Z historie by jim nejlépe vyhovoval styl art-deco. Ale styl pro ně není na prvním místě. Raději sáhnout po tom, co je snadno dostupné, aby je nákup a zařizování bytu nezdržovalo. Čekat měsíce na vysněnou pohovku je ani nenapadne.

Uklízejí z nutnosti

Když barvy, tak střízlivé. Oblíbené barevné odstíny se pohybují v tlumených škálách žluté, šedé, hnědé a jejich barva je fialová. Experimentují jen s „divokými“ vzory tkanin. Výrazným charakterovým rysem znamení je, že neradi uklízejí. Proto dávají přednost kobercům a potahům se snadnou údržbou. Preferují dřevěné podlahy, dlažby nebo lina, na kterých nebudou šetřit.

Mají rádi velká okna

Důležitou roli v interiéru Vodnářů hraje světlo. Když mají možnost, rádi si vyberou prostory s velkými okny a vysokými stropy. Dostatek světla jim dodává pocit svobody a radosti, proto se v tmavších prostorách vyřádí na osvětlení. Potřebují nejen nejrůznější lustry, ale i praktické a okrasné lampy a lampičky. Daleko víc než líbivá oblá svítidla, jim vyhovují strohé geometrické tvary.

Květinou, která je pro Vodnáře jako stvořená, je krásná a sebejistá orchidej.
Autor: Shutterstock.com
Darujte jim orchidej

Typickou vlastností Vodnářů je, že rádi experimentují a milují vše, co je originální, fascinující a nezvyklé. Proto je z květin zaujme především pozoruhodná a exotická orchidej. Když chcete Vodnáři udělat radost, přineste mu právě tuto květinu. Hodí se pro ženy i muže. Je dlouho krásná a můžete ji mít po celý rok.