Střecha je koruna domu - celkově dotváří jeho vzhled a chrání ho před nepříznivými povětrnostními podmínkami. Střecha je navíc neustále vystavena vysokým teplotním rozdílům, slunečnímu záření a dalším nepříznivým vnějším vlivům. A právě proměnlivé počasí způsobuje vrásky mnoha majitelům nemovitostí. Ti totiž přemýšlejí, zda jejich střecha odolá náporům větru, krup, deště či sněhu.  Nejen krytina, ale třeba i sněhová přikrývka dosahují značné hmotnosti, která zatěžuje nosnou konstrukci krovu a namáhá obvodové stěny stavby. Právě proto volí čím dál tím více lidí kvalitní a lehké střešní krytiny, které směle konkurují klasickým páleným a betonovým taškám.

Autor: SATJAM

Přemýšlíte o novém zastřešení a stále nevíte, které zvolit?

Rádi byste našli střešní krytinu, která bude skvěle vypadat a zároveň vás finančně nezruinuje? Máme pro vás tip! Obliba plechových střech v České republice stále roste! Doba jde dopředu a s ní i technologie, které se při výrobě ocelových a hliníkových krytin používají. Určitě byste měli vědět, že kvalitní a dobře namontovaná plechová střecha vydrží po celé generace a odolá i nepříznivým větrným podmínkám.

Jaké jsou tedy hlavní výhody plechové střechy?

* nízká hmotnost (8x až 10x lehčí oproti betonovým a páleným taškám)
* příznivá cena
* moderní vzhled
* velký výběr barevných variant a povrchových úprav
* odolnost proti nepříznivým vlivům počasí
* rychlost realizace střechy

Vybírat krytinu lze také podle jiných kritérií, než jsou její vlastnosti, výhody či montáž. K té správné volbě vám může pomoci i vaše estetické cítění, či cenový rozpočet a míra odolnosti střešní krytiny vůči nejrůznějším vnějším vlivům. Velmi univerzální použití, včetně nadčasového vzhledu, nabízejí bezpochyby plechové krytiny SATJAM, jejichž mnohanásobná plus přesvědčí nejednoho nerozhodného zákazníka.

Autor: SATJAM

Proč právě plechová střecha?

Její nespornou výhodou je především její hmotnost. Lehké hliníkové a ocelové střechy nezatěžují krovy, takže se hodí i do vyšších nadmořských výšek, kde přes zimu na střechách leží vysoké vrstvy sněhu. Díky své nízké ceně a vysoké kvalitě jsou tyto střešní krytiny také oblíbenou volbou při výstavbě nových domů. Plechové střechy v součastné době patří mezi nejvyhledávanější řešení střešního pláště. Dalším velkým plusem kovových střech je i jejich pokládka. Ta  je mnohem rychlejší a méně fyzicky náročná než u běžných tašek. Za krátkou dobu můžete mít zrekonstruovanou střechu kvalitní krytinou, u které máte jistotu, že vám do domu nezateče. Pokládání této střechy je opravdu velice rychlá a jednoduchá záležitost a zkušený klempíř položí tuto krytinu za pár dní.

Autor: SATJAM

Střecha je korunou domu - na co dát při výběru pozor?

Přemýšlíte-li o rekonstrukci střechy, přihlížejte při jejím výběru na klimatické podmínky, kterým bude vystavena, nadmořskou výšku a charakter dané stavby.

Rozhodli jste se pro koupi kovových střešních krytin a potřebujete poradit s výběrem? Zaměřte vaši pozornost zejména na:

* provedení jednotlivých ochranných vrstev
* garantovanou životnost
* renomovaného výrobce, který kvalitu dokládá i nadstandardní zárukou
*komplexnost nabídky prvků systémové střešní konstrukce (prvky pro krytí  hřebene, prvky pro bezpečný pohyb, atd.)

Stále hledáte kompromis mezi kvalitní a cenově dostupnou střechou? Už nemusíte! Více informací naleznete ZDE!