Berani mají svéráznou povahu, jsou upřímní, v lásce netrpěliví a mnohdy nedočkaví. Ovšem i v životě hledají vlastní cestu a styl. Do vínku dostali velkou dávku optimismu, činorodost a radost ze všeho nového. K Beranům patří jarní rovnodennost. Poměr dne a noci, světla a tmy se vyrovnává a tento okamžik považujeme za nový start, začátek dalšího cyklu. Berani jsou průkopníci s velmi svéráznou povahou, hýří činorodostí a s chutí se otevírají všemu, co se kolem nich děje. Patří k rozeným vůdcům, sportovcům, rádi soutěží a dobývají cíle. Mají vztah k technice a snaží se přijít věcem na kloub.

Neradi zbytečně uklízejí

Tak jako jsou Berani přímočaří v životě, chtějí i bydlet. Vybírají si jednoduché a prostorné objekty, které jim umožní věnovat se svým zálibám. Jejich byt by měl být prosvětlený s dostatkem oken. Svou povahou inklinují k světlým a teplým barvám, které prostor ještě více zvětší. Velmi neradi zbytečně uklízejí, proto dávají přednost jednoduchým dlažbám, linoleu, dřevěným nebo plovoucím podlahám, které se snadno udržují.

Co mají Berani nejraději? Houpání v křesle a pohled na živý oheň.
Autor: Shutterstock.com
Květinou je neuctíte

Pokud máte pocit, že nejlepším dárkem je při návštěvě u Berana rostlina v květináči, jste na omylu. Pořizují si jen pár květin, ale o to víc se však o ně starají. Když už květinu, tak řezanou frézii. Pokud chcete zapůsobit, zkuste přinést nějakou skleněnou vázu nebo miniaturu, protože pro tento materiál mají slabost. Jak už bylo řečeno, technika je baví, a tak si potrpí na moderní domácí spotřebiče. Chtějí vyzkoušet poslední novinky.

Houpací křeslo zaboduje

Jak vypadá bydlení Berana? Materiály do bytu vybírají hmatem, protože mají rádi strukturované povrchy. Důležitá je pro ně inspirace přírodou, proto si potrpí na dřevo a kámen. Při výběru textilií se řídí stejným pravidlem jako u podlah. Hlavní je snadná údržba. Velkou slabost mají Berani pro houpací a závěsná křesla. Milují světlo, proto ocení krb, krbová kamna nebo alespoň svícen se svíčkami.