Systém Bramac Cool je bez nadsázky převratnou novinkou. Jednotlivé produkty Bramac jsou sloučeny do jednoho systému tak, že se podařilo zabránit přehřívání podkrovních místností v nejteplejších dnech v roce. Systém je složen ze tří prvků, kterými jsou střešní tašky nové generace vyrobené technologií Star, reflexní fólie Clima Plus 2S a nadkrokevní izolace BramacTherm. 

Detail složení střešního pláště.
Autor: BRAMAC střešní systémy spol.s r.o.

Střešní taška s technologií STAR se vyznačuje perfektně hladkým povrchem. Do povrchu tašky jsou integrované speciální pigmenty, které odrážejí třikrát více infračerveného záření než běžné tašky a snižují teplotu na spodní straně tašek až o deset stupňů. Tato technologie navíc přináší zvýšenou ochranu před usazováním nečistot a dlouhodobou ochranu původní barevnosti. V současnosti je na trhu betonová střešní taška Classic Star a novinka letošního roku Tegalit Star.

Barevné provedení letošní novinky střešní tašky Tegalit STAR.
Autor: BRAMAC střešní systémy spol.s r.o.
 

Druhou složkou systému Bramac Cool je vysoce reflexní fólie Clima Plus 2S, která odráží infračervené záření. Společně se třetí složkou, kterou je nadkrokevní tepelná izolace, tak účinně zabraňuje pronikání tepla do vnitřních prostor. Díky vynikajícím vlastnostem materiálu – PIR pěny – mají desky BramacTherm oproti jiným tepelně izolačním materiálům malou tloušťku. Tento systém tak zvětšuje prostor pod střechou a navíc umožňuje využít zajímavého působení dřevěného krovu jako estetického prvku v interiéru podkroví. Bramac Cool tak účinně řeší problém, který znají všichni, kteří  v horkých dnech pobývají v prostorech pod střechou. Systém tak přináší úspory za energii vynaloženou na klimatizace a odvětrávání, protože horký vzduch do místnosti prostě nepustí.

Obytné podkroví.
Autor: BRAMAC střešní systémy spol.s r.o.

Více informací naleznete na http://www.bramac.cz/