Prostor Místnost velká skoro 21 m2 nabízela dostatek místa pro pracovní část i posezení s klienty.

Problém Staré zařízení nepůsobilo ani hezky, ani stylově. Nebylo kam se pohodlně usadit k pracovní debatě při kávě. Zařízení působilo, jako by se tu zastavil čas.

Řešení Jediným kusem nábytku, který tu zůstal z původní sestavy, byl pracovní stůl. Doplnily ho moderní nábytek a doplňky.

DŘÍVE Pokoj byl zařízený nábytkem z kanceláří, starými skříňkami, židlemi, křeslem a svítidly, téměř nic už majiteli nevyhovovalo. Ve zbývající části místnosti byl volný prostor.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Stůl z původního zařízení umístila Zuzana pod okno kvůli dennímu světlu na práci a hezkému výhledu z okna. K ostřejším tvarům nábytku přidala tapetu a koberec s geometrickými vzory. Velká skříň na obleky působí nenápadně díky tapetě, která ji obalila z boku. Zvolila lustr od Foscarini, jedno z designových svítidel, která výborně osvětlují prostor. Vznikl i příjemný prostor pro sezení, křesílka od Alaxu a stolek na kávu jsou subtilnější, aby prostor, který není malý, ale ani velký, nezatížily.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ V této variantě je místo skříně navržená efektní knihovna ve tvaru geometrického obrazce. Jako v předešlém návrhu nebylo záměrem vybírat klasickou pracovní židli. Zuzana zvolila anatomicky tvarovanou a polstrovanou, svým vzhledem ideální pro home office. Pohovka od firmy Innovation je rozkládací, určená pro příležitostné přespání jednoho hosta. Závěsy skoro až na zem od Designers Guild jsou ve stylu ombre, který uplatňuje stínování. Zjemňují prostor a dávají mu útulnější charakter.
Autor: Nové proměny bydlení

DŘÍVE Kancelář působila hodně klasicky. Pracovní stůl stál v prostoru pod svítidly, umístění skříněk nemělo nápad ani systém, koberec ležel uprostřed prázdné části místnosti. V pokoji bylo hodně nevyužitého místa. Elegantní základ tvořily zachovalé parkety a bílá výmalba.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ PŮDORYS – 1. VARIANTA Pracovní část a místo pro posezení s hosty odděluje i spojuje koberec. V rohu je velká skříň nejen na obleky.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ PŮDORYS – 2. VARIANTA Místo skříně je navržena atypická knihovna. Doplňuje ji vtipný žebřík na knížky jako v první variantě.
Autor: Nové proměny bydlení

BARVY Decentní kombinaci převážně hnědých a béžových tónů zvýrazní kontrasty s bílou, které vyniknou hlavně na geometrických vzorech.
Autor: Nové proměny bydlení

...
Autor: Nové proměny bydlení

Vizualizace: Zuzana Bernasovská

Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení