Prostor Předsíň je úzká a hluboká s oknem na protějším konci a vstupními dveřmi do dalších místností.

Problém Teď je zařízena různými kusy nábytku, které dohromady nevytvářejí příjemné místo, i když je místnost určena jen ke krátkému pobytu.

Řešení Velké šatní skříně poskytnou spoustu možností k ukládání. Zrcadlo opticky zvětší místnost a zbude místo pro další nábytek a doplňky.

DŘÍVE Příjemně prostorná předsíň s velkým potenciálem, ale nic v ní neladí. Působí neútulně a neosobně, spíše jako sbírka nepotřebných kusů nábytku v různých dekorech dřeva.
Autor: Proměny bydlení

DŘÍVE Příjemně prostorná předsíň s velkým potenciálem, ale nic v ní neladí. Působí neútulně a neosobně, spíše jako sbírka nepotřebných kusů nábytku v různých dekorech dřeva.

NYNÍ V 1. variantě je jako hlavní úložiště všech potřebných věcí navržená vestavěná skříň až ke stropu s posuvnými zrcadlovými dveřmi, která místnost opticky zvětšuje. Na protější straně tak vzniká místo k příjemnému posezení a pohodlnému odložení věcí i drobností.
Autor: Proměny bydlení

NYNÍ varianta 1.
Předsíňový prostor je úzký a hluboký, s oknem na protějším konci. Jako hlavní úložiště všech potřebných věcí je navržena vestavěná skříň až ke stropu s posuvnými zrcadlovými dveřmi, která místnost opticky zvětšuje. Na protější straně tak vzniká místo k příjemnému posezení a pohodlnému odložení věcí i drobností. Pro zesvětlení a zútulnění je navržena terakotová dlažba, která vytváří s odlehčeným dřevěným nábytkem jemný kontrast. Hodně frekventovaný prostor se tak bude i velmi dobře udržovat.

BARVY varianta 1. Příjemné přírodní barvy terakotové podlahy a nábytku z masivního dřeva osvěžuje výrazná modrá barva pohovky, která se odráží v zrcadle a je tu tak vlastně dvakrát.
Autor: Proměny bydlení

BARVY
Příjemné přírodní barvy terakotové podlahy a nábytku z masivního dřeva osvěžuje výrazná modrá barva pohovky, která se odráží v zrcadle, a je tu tak vlastně dvakrát.

 

NYNÍ Ve 2. variantě úložný prostor poskytují skříně v klasickém provensálském stylu na jedné straně. K protější zdi designérka navrhla místo k posezení a odkládání věcí.
Autor: Proměny bydlení

NYNÍ varianta 2.
Ve druhé variantě jsem ponechala původní podlahu a snažila se na ni navázat. Úložný prostor poskytují skříně v klasickém provensálském stylu na jedné straně. K protější zdi jsem navrhla místo k posezení a odkládání věcí. K tomu poslouží jednoduchý konzolový stolek a elegantní židle. Celý koncept je podtržen drobnými doplňky, hravými kruhovými věšáčky, lampičkou a zrcadlem. Barevný koberec s geometrickými vzory prostor příjemně oživí a dodá mu esprit příjemného pokoje.

BARVY varianta 2. Původní dřevěná podlaha je odlehčená bílým korpusem vestavěné skříně a konzolovým stolkem. Další barvy, které to tu pěkně osvěží, sem přicházejí na vzorech perského koberce typického spíše pro obývací pokoje.
Autor: Proměny bydlení

BARVY Původní dřevěná podlaha je odlehčená bílým korpusem vestavěné skříně a konzolovým stolkem. Další barvy, které to tu pěkně osvěží, sem přicházejí na vzorech perského koberce, typického spíše pro obývací pokoje.

...
Autor: Proměny bydlení

Design: Lucia Benadíková
Ilustrace: Hosheen Al-Rashy
Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení