Prostor Cihlová podlaha a dřevěný trámový strop pohlcují světlo, bílá stěna naproti francouzským oknům je z velké části obložená borovými palubkami a koutu dominují masivní stůl a lavice vyrobené opět z lakované borovice.

Problém Kvůli nedostatku světla je tu často nutné přisvěcovat i za slunečného dne.

Řešení Obložení stěn a palubkový strop získaly světlý nátěr, který prostor hodně provzdušnil.

Dispozice je dobrá a kout poskytuje útulné místo k sezení s výhledem na krb i do zahrady. Problém je v nedostatku světla, které nedokážou zajistit ani velké prosklené dveře.
Autor: Nové proměny bydlení

DŘÍVE Dispozice je dobrá a kout poskytuje útulné místo k sezení s výhledem na krb i do zahrady. Problém je v nedostatku světla, které nedokážou zajistit ani velké prosklené dveře.

Dřevěný obklad natřený světle šedou barvou doplňuje svým odstínem kamenný krb. Palubkový podhled mezi trámy natřený na bílo odráží více světla a přitom si zachovává krásnou strukturu dřeva.
Autor: Nové proměny bydlení

1) Dřevěný obklad natřený světle šedou barvou doplňuje svým odstínem kamenný krb. Palubkový podhled mezi trámy natřený na bílo odráží více světla a přitom si zachovává krásnou strukturu dřeva.

Masivní nábytek by bylo škoda likvidovat. Ze dvou lavic na míru vznikla jedna s opěradlem, doplněná novou podnoží. Velký rozkládací stůl se přizpůsobí počtu hostů.

BARVY Zemité odstíny přírodního dřeva a doplňkové světle šedé barvy na obložení akcentují černé odstíny na židli a vzoru koberce.
Autor: Nové proměny bydlení

BARVY Zemité odstíny přírodního dřeva a doplňkové světle šedé barvy na obložení akcentují černé odstíny na židli a vzoru koberce.

Druhá varianta pracuje s výraznější barevností, ale zachovává si chalupářský ráz. Bíle natřený obklad doplňují vpravo police na konzolách. Cihlovou podlahu oživuje výrazný koberec s perským vzorem.
Autor: Nové proměny bydlení

2) Druhá varianta pracuje s výraznější barevností, ale zachovává si chalupářský ráz. Bíle natřený obklad doplňují vpravo police na konzolách. Cihlovou podlahu oživuje výrazný koberec s perským vzorem.

K němu ladí barevné židle vyráběné ve zdejším kraji, v Bystřici pod Hostýnem, a také doplňky. Příkladem je váza s folklorním motivem postavená na krbové římse, která pochází ze slováckých Tupes.

BARVY Barevná varianta je méně konzervativní a víc veselá – k přírodním barvám dřeva a bílému nátěru přibyly ještě červené a modré odstíny nábytku a doplňků.
Autor: Nové proměny bydlení

BARVY Barevná varianta je méně konzervativní a veselejší – k přírodním barvám dřeva a bílému nátěru přibyly ještě červené a modré odstíny nábytku a doplňků.

Nové proměny bydlení
Autor: Nové proměny bydlení
Text a vizualizace: Ondřej Červený
Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení