Prostor Pokoj o rozměrech 470 × 350 cm obývám jen o víkendech. Místnost s dřevěnou podlahou je v podkroví novostavby.

Problémy Oranžová dětská skříň a jednolůžko nevyhovují mým požadavkům. Chybí úložný prostor. Pokoj je chudý, potřebuje probudit.

Řešení Dvířka skříně se odmontují a nahradí se posuvným systémem. Zútulním to tu pomocí barevných doplňků a komody.

DŘÍVE Pokoj byl od začátku zařízený jen tak naoko. Chyběl úložný prostor, krabice s líčidly a učením se válely na zemi.
Autor: Nové proměny bydlení

DŘÍVE Pokoj byl celý oranžový, ale postupně se této barvy zbavuji.
Autor: Nové proměny bydlení

NÁVRH 1 jsem navrhla spíš bláznivě. Pokoj má sloužit k probuzení dobré nálady po náročném týdnu na internátu. Už od čtvrtka se přece strašně moc těším domů! Vínová barva na závěsech a polštářích je v kontrastu se zářivě žlutou barvou na zdi za postelí.
Autor: Nové proměny bydlení

NÁVRH 2 Druhá varianta pokoje dýchá lehkostí bílé a světle šedé a myslím, že působí trochu dospěleji. Na zeď se zrcadlem jsem vybrala tapetu s květy růže a postranní zdi natřela střední šedou. Dětskou skříň jsem schovala za pojízdné desky, tentokrát natřené nabílo. Za postelí i pod ní je vytvořený úložný prostor, například pro ložní prádlo nebo sezonní věci. Pracovní stůl stojí u zkosené zdi pod střešním oknem. Za dveřmi postává němý sluha na odložení nošeného prádla. Pro zútulnění místnosti jsem vybrala šedý koberec s delšími chlupy.
Autor: Nové proměny bydlení

BARVY Žlutá pokoj nádherně rozzáří a v kombinaci s vínovou působí elegantně. Ve druhé variantě jsem zvolila barvy klidnější, růžovou s bílou a šedou. Skvěle si rozumějí s přírodním dřevem.
Autor: Nové proměny bydlení

Nové proměny bydlení
Autor: Nové proměny bydlení

Text a vizualizace: Nikol Zelmanová

Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení