Koberce a podlahy vysaje robot

Nemusíte si hned nechat z Japonska posílat Asima, který se podobá člověku. Na úklid vaší domácnosti úplně stačí robotický vysavač. V nabídce obchodů jich najdete hned několik. V současnosti je však tím nejschopnějším a nejlepším robotickým vysavačem na světě iRobot Roomba 980. Ten díky inteligentní vizuální navigaci, ovládání robota přes mobilní telefon a Wi-Fi připojení dokáže uklidit celou vaši domácnost. Vysává až dvě hodiny a v případě potřeby se automaticky vrátí do své domovské základny, aby se nabil a mohl pokračovat v úklidu, dokud není dokončen.

Roomba 980 je vybavena dvěma proti sobě rotujícími gumovými kartáči, které seberou nečistoty ze všech typů podlah a zároveň zabraňují zamotávání a usnadňují údržbu. Navíc je dostatečně inteligentní, aby rozpoznala různé povrchy a přizpůsobila čisticí výkon typu podlahy, kterou právě uklízí. U nás se sice ještě neprodává, ale objednat si ji můžete z USA nebo Kanady. Cena začíná na 899 USD.

...
Autor: irobot.cz
Okna umyje HOBOT

...
Autor: alza.cz
Dopřejte si luxus zářivě čistých oken. Se šmouhami na oknech si hravě poradí například robotický čistič oken HOBOT-168. Ten je vybaven speciální technologií, která automaticky vypočítá dráhu čištění, detekuje okraje a poradí si s rámy skel o tloušťce 3 mm a více. A vy si můžete mezitím dát třeba s manželem sklenku vína nebo s dětmi zahrát nějakou hru.

Nemusíte mít strach, že se robot od skla odlepí. Svým výkonným přisávacím motorem se nepřetržitě přisává k povrchu a precizně čistí utěrkami z mikrovlákna každý milimetr skla o velikosti ploch 6x5 m. Není pro něj problém vykonávat práci ve vodorovné či svislé poloze a vyleštit tak 1m2 za 4 minuty. Tři režimy čištění zaručují perfektní výsledek a pomocí dálkového ovládání můžete robota zpětně navádět na místa, která budete chtít přeleštit znovu. Pokud náhodou vypadne elektrický proud, nemusíte se strachovat, čistič je vybaven senzory, zabezpečovacím lanem a záložní UPS baterií. Cena přístroje začíná na 5 200 korunách.

...
Autor: archiv
Se žehlením pomůže parní generátor

Přestaňte se hodiny hrbit nad žehlícím prknem. Dalším krokem v evoluci procesu žehlení jsou žehličky s parním generátorem. Přináší jednodušší, rychlejší a efektivnější způsob jak se s touto nepříjemnou povinností vyrovnat. S jejich pomocí je žehlení procházkou růžovým sadem a vašemu oblečení bude poskytnuta ta nejlepší péče.

Pořídit si můžete třeba TEFAL Express Compact Anti-Calc GV709. Ten je díky rychlému nahřívání připraven k použití během krátkých dvou minut. Díky vysokému výkonu dosahuje vždy dokonalých výsledků. Žehlící deska Ultragliss Diffusion poskytuje nejvyšší kluznost a pohodlí při práci. Unikátní patentovaný odvápňovací systém pak přináší hned několik výhod - značně prodlužuje životnost parního generátoru a zároveň automaticky zachycuje nečistoty z vody. Usnadňuje údržbu a šetří čas i při samotném procesu žehlení. Volitelné ekonomické nastavení pomůže ušetřit až 20 procent energie, což se významně projeví na celkové spotřebě. Cena tohoto parního generátoru se pohybuje okolo 5 tisíc korun.