1. Koupě menšího bytu v dobré lokalitě se snadnou dostupností do centra města je podle odborníků nejlepší investicí do nemovitosti.

2. Nákup nemovitostí určených na investici představuje obecně dobrý způsob zhodnocení peněz a tento trend v posledních letech sílí, tato investice je jednou z nejbezpečnějších a nejvýnosnějších.

3. Nákup nemovitostí určených na investici představuje obecně dobrý způsob zhodnocení peněz a tento trend v posledních letech sílí, tato investice je jednou z nejbezpečnějších a nejvýnosnějších.

4. Ve srovnání s jinými typy investice (např. akcie, cenné papíry) jde o hmatatelný majetek, který je plně pod kontrolou majitele.

5. Stále panuje období, kdy banky nabízejí výhodné úrokové sazby a hypotéky jsou tak přístupnější širšímu okruhu žadatelů.

6. Zatímco o pronájem velkého bytu mají zájem spíše rodiny s dětmi, malé byty vyhledávají jednotlivci žijící singles i mingles, slouží jako startovací bydlení pro páry, jako studentské bydlení i jako přechodné místo pobytu pro lidi pracující daleko od trvalého bydliště.

7. Inkasované nájemné vám pomůže se splácením hypotéky.

8. Při výhodné koupi, lukrativní lokalitě atd. může pronájem představovat také příjemný pravidelný příjem „navíc“.

9. Malé byty nesou zajímavější výnosy než byty větších rozměrů.

10. Vlastní nemovitost o menších rozměrech v budoucnosti usnadní start do samostatného života vašim potomkům.

 

Malý byt v osobním vlastnictví může v případě nouze posloužit k bydlení ve stáří.

 

IDEÁLNÍ PRO PRONÁJEM

Pokud hledáte nemovitost ideální pro investici, pak rozhodující je nejen velikost bytu (menší byt pronajmete snáze), ale také lokalita, kde se cení dobrá občanská vybavenost a dopravní dostupnost stejně jako možnost parkování. Při výběru dnes ale u potenciálních nájemníků hraje roli také částka potřebná na měsíční provozní náklady – čím jsou nižší, tím lépe. Spíše také pronajmete byt se základním vybavením, jakým je kuchyňská linka, skříně, pračka, chladnička, vybavená koupelna, které umožní okamžité nastěhování.