PROSTOR Prostorná místnost s plochou 50 m2 s protilehlými okny do ulice a do zahrady slouží jako kuchyň, jídelna, dětská herna a obývací pokoj. Dřív to byly dvě místnosti, takže mezi nimi zůstaly krátké polopříčky.

PROBLÉM Jana a Martin nevěděli, jak doladit zařízení včetně osvětlení. Potřebovali také domyslet, jak bude prostor nejlépe fungovat. Jana si přála pracovní stůl a pro Petrušku s Tomáškem šikovný prostor na ukládání hraček.

ŘEŠENÍ Pracovní stůl navrhla Andrea do kuchyně pod okno. Místo skříně a přebalovacího pultu jsou za dveřmi police na hračky. Zvítězily pastelové barvy a dřevo.

DŘÍVE Místnost nebyla stoprocentně využitá. Chyběly pracovní stůl i dobře řešený prostor na všechny hračky.

NYNÍ Hluchá místa vyplnily pracovní stůl a lavice. Roh za dveřmi do pokoje obsadila skříň na hračky. Všude přibyly doplňky.

Dříve:  V docela hezké kuchyni bylo možná až příliš modré. Kout pod oknem čekal na další zařízení. Místnosti chyběl systém podpořený pracovním stolem. Z ulice bylo vidět dovnitř.

Nyní: V rohu pod oknem vzniklo pracovní místo, které mohou využívat rodiče i děti. Prostoru sluší dekor dřeva na nábytku a pracovních kuchyňských deskách.

Dříve: Hluché místo vlevo před skříní vyplňovalo obyčejné křeslo. Nad jídelním stolem chybělo hezké svítidlo.

Nyní: Přibyla atraktivní svítidla. Místo za kuchyňskou skříní vyplnila úložná lavice, krytý kout k odpočinku.

Dříve: Obývák působil neútulně, protože byl zařízený stylem, "co dům dal". Hračky bydlely vlevo v komodě pod TV a chyběla knihovna.

Dříve: Prostor se zaplnil, přesto působí příjemně vzdušně. Stěnu zdobí policový systém String a betonová stěrka.


1) Růžové maličkosti od židle přes obrázky po kuchyňku
2) Mentolová omyvatelná výmalba kuchyně a stejné závěsy a židle
3) Šedá betonová stěrka na zdi v obýváku, koberec a další doplňky

Design: Andrea Beranová
Foto: Veronika Raffajová

Vyrobeno va spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení