PROSTOR Rozměry místnosti jsou jen 2,7 × 2,1 m. Z toho ještě část tvoří velká vestavěná skříň, která zabírá nemalou část celého prostoru.

PROBLÉM Majitele nudila předchozí barevnost a interiér bez nápadu. Největším problémem byla malá plocha k proměně, proto vše zůstalo na svém místě, ale s jiným námětem.

ŘEŠENÍ Místnost probudíme zelenou výmalbou nebo tapetou a hravými doplňky.

Dříve: Stěny i strop byly vymalovány tlumenou žlutou, která se rychle okoukala. Navíc i dlaždice na podlaze měly podobnou barvu, proto zde všechno zařízení splývalo v jednu neutrální plochu.

V první variantě jsem vybrala tapetu na zeď podle vkusu majitelky, přála si jemný květinový vzor. Hlavní pozornost zde poutá rustikální lavice, která je vyrobena ze dvou opěradel starých židlí. Našla jsem je nevyužité v garáži, tak mě napadlo namontovat obě k masivnímu neopracovanému dřevu. Opěradla jsem záměrně natřela nazeleno, aby ladila s kuchyní.

Ve druhé variantě jsem se nebála natřít všechny stěny svěží hráškově zelenou barvou. Pod stropem jsem nechala 20 cm široký bílý pruh pro optické zvětšení místnosti. Nazeleno jsme natřeli i radiátor, aby nepoutal pozornost. Tentokrát jsem do návrhu dala pohodlné dřevěné křesílko. Kabáty visí na minimalistické bílé tyči ladící s nástěnnými boxy a keramickým svítidlem.

PŮDORYS – 1. VARIANTA Velkou část místnosti tvoří úložný prostor. Je zde vestavěná skříň, která má na prostředních dveřích zrcadlo, čímž se místnost opticky zvětšuje. Půdorys je stejný jako před proměnou.

PŮDORYS – 2. VARIANTA Půdorys i v téhle variantě zůstává bez výrazných změn. Stěnu rozehrávají bílé boxy a zajímavý věšák ve stejné barvě v podobě jednoduché tyče s ramínky.

Text a vizualizace: Nikol Zemanová

Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení

titul
titul
Autor: Nové proměny bydlení