PROSTOR Dlouhá úzká kuchyň bez oken tvoří konec chodby přímo proti vchodu.

PROBLÉM Kuchyň nebyla ani tak stará a ošklivá jako zoufale nepraktická. Chyběly horní skříňky pro ukládání, věci se tak čím dál tím víc kupily na lince, ke které se už začínal stavět půlroční Prokop. Prostor hyzdila také karma v pravém rohu. Ani spojení s chodbou a zádveřím bez možnosti odkládání kabátů nebylo ideální.

ŘEŠENÍ Kuchyňská sestava na míru ze studia Design House Infini vyřešila prostor na ukládání i zakryla karmu. Závěsná tyč na kabáty uspořila místo v chodbě, kam se tak vešly i lavice, botník a skříňka na klíče. 

Dříve Dřez byl umístěný v rohu, varná deska s troubou v lince po levé straně. Rustikální digestoř a karma přitahovaly nežádoucí pozornost, stejně jako neukliditelná chodba.

Nyní Půdorys kuchyně se nezměnil, linka se protáhla o 60 cm. Přibylo víc skříněk, kuchyň od chodby odděluje posuvná japonská roleta a v chodbě vzniklo místo pro odkládání svršků.

Dříve   Po otevření vchodových dveří se příchozím naskytl pohled do kuchyně, které se kvůli absenci horních skříněk zoufale nedostávalo prostoru, a tak stále působila neuklizeně a unaveně.

Nyní   Úzkou nudli vyplnila kuchyň na míru ve stejných barvách jako výrazná geometrická dlažba. Bílé horní skříňky a obklad za linkou působí v prostoru bez okna nehmotně a skryjí vše potřebné.

Dříve   Dřez byl umístěný v rohu za zdí a varná deska na druhé straně, při vaření se Saša dost naběhala. Chyběly myčka a vestavný koš.

Nyní   Příprava jídla probíhá plynule, na dřez navazuje linka s varnou deskou, pod ním jsou myčka, koš a skříňky s nádobím. 

Dříve   Kam oko dohlédlo, stály používané věci, které působily jako neustálý nepořádek. Dveře vybízely k odchodu.

Nyní   Horní skříňky až ke stropu pojmou vše potřebné a díky bílé barvě splývají se zdí i roletou, která zakrývá předsíň.

Barvy:

Bílá jako nenápadná barva na skříňkách a posuvné zástěně.
Měděná na doplňcích pro rozzáření kuchyně a patřičný retro vzhled.
Černá na spodních skříňkách je sladěná se vzorem dlažby.

Design: Andrea Beranová
Foto: Veronika Raffajová



Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení